Републиканци за България ще дават, а няма да взимат от политиката

Републиканци за България ще дават, а няма да взимат от политиката
БНР - Радио Стара Загора
Републиканци за България ще дават, а няма да взимат от политиката
13.10.2020г.

Съмнявам се, че имам бъдеще в БНТ при това ръководство, при все че още съм щатен служител. Това, което на този етап ми се предлага смятам, че е много под моя потенциал. Това каза в ефира на БНР - Радио Стара Загора журналистът и член на Инициативния комитет на Републиканци за България Горан Благоев.

По думите му и той може да отговори как се е стигнало до свалянето от ефир на предаването „Вяра и общество“, но е хубаво този въпрос да бъде зададен на ръководството на телевизията.

„През лятото г-н Кошлуков говореше съвсем едно, сега се стигна до друго, а именно когато аз съм изказал хипотезата, че вероятно сме свидетели на началото на края на „Вяра и общество“, говорил съм неистини, манипулирал съм, лъжел съм – в крайна сметка се случи това, за което аз предупредих на 15 юни. Този процес не е започнал през лятото, аз имах индикации поне една година преди това. Много са факторите, които не желаеха „Вяра и общество“ да бъде на екран с автор и водещ Горан Благоев“, заяви журналистът.

Той изтъкна, че не само предаването явно е проблемът, защото той вече не е и водещ на „История.БГ“, на което е бил и първи водещ през 2012г.

„Като човек аз винаги съм бил ангажиран с обществени каузи, в които няма задкулисие, калкулация на личен интерес – така съм възпитаван, така ме е възпитавала и моята голяма любов българската история“, споделя той.

„Това, което партията заявява като ценност и нагласа, напълно импонира на всичко онова, което досега съм отстоявал. Републиканци за България ще отстоява автентичната европейска идентичност на България, която ще се бори за съхраняване на нашата автентична национална идентичност, от всякакви външи посегателства, особено от Изток“, подчерта Благоев.

„Републиканци за България“ ще бъде част от дясното политическото пространство и като такава, ще бъде по-скоро консервативна, отколкото либерална. 

Сред поставените цели на партията е влизането в българския парламент.

„В Републиканци за България сме изключително амбицирани да се изгради една качествена нова структура от хора – експерти, които са готови да дават, а не да взимат от политиката“, уточнява журналистът.

Горан Благоев изтъкна, че познава голяма част от хората от Инициативния комитет, които са изградили своя авторитет благодарение на своите лични качества и професионализъм. „Такива хора са необходими на обществото ни, което виждаме че е жестоко раздирано от противоречия“.

„Нека се даде шанс на тази формация, тъй като виждам, че негативът е много по-силен от позитивът – типично по български ние сме готови да отричаме нещата още в зародиш без да сме им дали шанс да се случат. Дайте шанс на Републиканци за България да се случат, а винаги има време и за наказателни действия“, призова Благоев.

Той е на мнение, че трябва да се научим като общество да гледаме позитивно на нещата. „Винаги търсим някакво задкулисие – крайно време е да се научим кой, какво може да даде на това общество. 30 години все чакаме месията, а е крайно време да се научим, че всичко зависи от нас – тук и сега“, каза представителят на новата партия.

Линк към интервюто:

https://bnr.bg/starazagora/post/101355264/republikanci-za-balgaria-shte-davat-a-nama-da-vzimat-ot-politikata 

Споделете новината в социалните мрежи:

Свързани новини
Горан Благоев: Тенденцията да няма ляво и дясно води до едни много опасни последици за България
Горан Благоев: Тенденцията да няма ляво и дясно води до едни много опасни последици за България
Радио "Фокус"
01.10.2021 г.
С превръщането на държавата в най-големия социален донор нещата не се оправят, каза още Благоев в интервю за Радио "Фокус"
Прочетете повече
Италиански експерт за "24 часа": Брендо е спечелил поне 100 млн. евро от трафик на 40 т кокаин в Европа
Италиански експерт за
24 часа
11.09.2021 г.
Много важна беше помощта на тогавашния министър Цветан Цветанов, категоричен е Джозепе Джорджино
Прочетете повече