Цветан Цветанов: Безпринципните договорки ще продължат и след изборите

Пуснете видеото
Цветан Цветанов: Безпринципните договорки ще продължат и след изборите
Евроком
Цветан Цветанов: Безпринципните договорки ще продължат и след изборите
18.04.2024г.

Безпринципните договорки ще продължат и след изборите. Това каза Цветан Цветанов председател на Републиканци за България в ефира на „Делници“.

„Ние виждаме какъв е зарядът и обещанията, които се дават преди провеждането на избори и какво се случва след като преминат. Основното, за което хората гласуваха и повярваха на ПП-ДБ беше, че ще се противопоставят на модела от протестите, които имаше 2020 г. В момента такава вълна на отстояване на принципна позиция няма, а се влезе в една не коалиция или сглобка и то договорена извън българските институции. Надявам се, че ако бъде направена нова сглобка ще има някакви принципи“.

Цветанов изрази мнение, че в момента основното желание на участниците в изборите  и по специално е големите, водещи формации  ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да нямат 121 депутати, и да бъде включена трета формация.

Лидерът на Републиканци за България попита, защо когато се говори за енергийни проекти и ангажименти на страната, БСП не са така принципни както за договора „Боташ“ да излезе истината за „Турски поток“.

„Трябва да се търси отговорност от всички тези, които управляват през последните 9 месеца и да се каже защо корупционният натиск е достигнал почти до размерите на управлението на кабинета „Орешарски“ през 2014 г., сега е 35, а тогава беше 39% по данни от доклада на Център за изследване на демокрацията. Трябва да се говори защо не се концентрира политическата енергия и ползотворното законодателно действие, което трябваше да има българския парламент, точно за тези приоритети, които дават възможност на страната ни за развитие. Да загубиш пари по ПВУ е престъпно като политическо деяние и да не дадеш възможност да се възползваш от оперативните програми, които също са на една кота – минимална съпоставима с други европейски държави от ЕС“, добави Цветанов.

По думите му Калин Стоянов остава министър на вътрешните работи, защото е важен за предстоящите парламентарни избори. Бившият вътрешен министър уточни, че познава отдавна бившият вече главен секретарна МВР Живко Коцев, с когото са работили заедно. Той посочи, че впечатленията му от Коцев са като за професионалист, но допълни, че няма как да застане на 100% зад него към настоящия момент, тъй като не е запознат с дейността му през последните 10 години. Цветан Цветанов коментира промените в Конституцията и каза, че с измененията се е стигнало до това да се създава законодателство, което няма как да бъде устойчиво.

Споделете новината в социалните мрежи:

Свързани новини
Цветан Цветанов: Резултатът на „Величие“ го отдавам на протестния вот
Цветан Цветанов: Резултатът на „Величие“ го отдавам на протестния вот
Евроком
13.06.2024 г.
Политиците трябва да помислят малко повече за тези неща, които интересуват хоратa
Прочетете повече
Цветан Цветанов: Консумираме отвращение към политиците
Цветан Цветанов: Консумираме отвращение към политиците
07.06.2024 г.
Никой не видя хоризонт какво ще се случва с държавата след изборите в неделя
Прочетете повече