Горан Благоев: Тенденцията да няма ляво и дясно води до едни много опасни последици за България

Горан Благоев: Тенденцията да няма ляво и дясно води до едни много опасни последици за България
Радио "Фокус"
Горан Благоев: Тенденцията да няма ляво и дясно води до едни много опасни последици за България
01.10.2021г.

Говоренето и поведението на размиване на политическото пространство, и заклинанията, че няма леви и десни, е пагубно за обществото в България. Това каза за предаването Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ Горан Благоев от ПП „Републиканци за България“. Политическата сила ще се яви на предстоящите избори на 14 ноември в коалиция с партия КОД под името „Национално обединение на десницата“ - НОД.

„Ние се заявяваме ясно, като дясна сила, нашата коалиция „Национално обединение на десницата“ и като такива ще предложим и нашите десни политики на обществото, които разбира се не целят да преследват леви цели и резултати. С КОД ни свързват много неща, които досега ние сме говорили и поотделно. Сега вече ги говорим и ще ги говорим заедно. Обедини ни желанието категорично да заявим, че в България с популистки мерки, с превръщането на държавата в най-големия социален донор - нещата не се оправят. С даването на пари на калпак нещата не се оправят. Страната трябва да има енергийна независимост. Виждаме в момента как цяла Европа влезе в капана на своята недомислена енергийна политика. Категорични сме за това, че в много отношения скъсването ни с миналото отпреди 1989 г. не е завършено напълно, все още има изблици на носталгия – и те се засилват . Всичко това пречи вече 30 години след 1989 г. наистина да дръпнем напред, като едно стабилно гражданско общество. Общество, което се гради върху стабилна средна класа“, каза още той.

Виждаме мерки, които превръщат обществото в някакво постсоциалистическо общество, в което мнозинството българи разчитат на държавата, категоричен бе Горан Благоев и уточни, че от „Национално обединение на десницата“ искат парите да са в хората и хората да имат своята сигурност и стабилност.

„Особено и най-вече средната класа, защото без средна класа няма стабилно общество“, подчерта Благоев.

Той каза още, че бъдещата кандидат-президентска двойка на коалицията е готова да се среща активно с хората по страната, за да може да се установява важният за всички личен контакт.

„Но ако бъдат наложени рестриктивни мерки, отново държавата да бъде затворена, каквито слухове се носят - от 15 октомври, естествено, че няма да имаме друг избор, освен да се ограничим или да се концентрираме основно във „Фейсбук“ кампания. Но пак казвам – личният, живият контакт с хората е важен. Аз, заедно с много хора от нашата коалиция ежедневно сме, така да се каже, на улицата. Аз предпочитам да се движа в София с обществения транспорт и да вървя пеша, защото така добивам реална представа за всичко онова, което се случва. Тъй като „Фейсбук“ – извинявайте, но той малко прилича вече на селския мегдан. Всеки може да отиде и да каже какво мисли, да разнесе клюката, ама тази клюка невинаги се основава на истината“, допълни той.

Според Горан Благоев онлайн кампанията също има резултат, защото вече живеем в свръхтехнологични времена.

„Още повече, че и пандемията ни налага тези ограничения. Разбира се според ситуацията и нашата коалиция ще вземе решение“, категоричен бе той. Според него на първо място българинът иска стабилност.

Тенденцията сега да няма ляво, да няма дясно, да не се знае кой какво е, води до едни много опасни последици и това създава една политическа мъгла, която все повече се сгъстява, смята Горан Благоев.

„И какво се случва в тази мъгла – ние ставаме свидетели как се получават парадокси, при които за носители на промяната се самообявяват хора, които допреди няколко години са били част от задкулисието. Не може днес един политик да се издига като борец срещу статуквото, при положение че преди няколко години той е вдигал плакати „Шанс за Пеевски“ или „Шанс за Орешарски“. Ето до това води размиването на политическия сектор и затискането на обществото с една абсолютно политическа мъгла, в която ние наистина не може да разграничим ясно дясно, ляво и център“, каза още той.

Според Горан Благоев фразата „десни инструменти за леви цели“ е абсурдна.

„Трагикомично е да я изрича човек, който е учил на запад и който всички смятаме, че би следвало да е един много образован съвременен българин“, категоричен бе той.

Споделете новината в социалните мрежи:

Свързани новини
Италиански експерт за "24 часа": Брендо е спечелил поне 100 млн. евро от трафик на 40 т кокаин в Европа
Италиански експерт за
24 часа
11.09.2021 г.
Много важна беше помощта на тогавашния министър Цветан Цветанов, категоричен е Джозепе Джорджино
Прочетете повече
Републиканци за България се срещнаха с розопроизводители и земеделски стопани в Старозагорско
Републиканци за България се срещнаха с розопроизводители и земеделски стопани в Старозагорско
Zagoranews.bg
13.03.2021 г.
Стопаните нямат нужната подкрепа и достъп до финансови инструменти
Прочетете повече