Цветан Цветанов обсъди проблемите и предизвикателствата на община Елхово с кмета и председателя на общинския съвет

Цветан Цветанов обсъди проблемите и предизвикателствата на община Елхово с кмета и председателя на общинския съвет
Цветан Цветанов обсъди проблемите и предизвикателствата на община Елхово с кмета и председателя на общинския съвет
23.01.2024г.

Председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов проведе работна среща в община Елхово с председателя на общинския съвет избран от листата на коалиция „Заедно за силна община“ Християн Кускунов. Двамата заедно се срещнаха с кмета на общината Петър Гендов.

Те обсъдиха основните проблеми и предизвикателства, които стоят пред общината, както в рамките на текущата година, така и в предстоящия 4-годишен управленски мандат.

Ще бъде извършен финансов одит на община Елхово от съответните органи на АДФИ, за установяване както на финансовото състояние, така и правното съответствие на сключените от Общината договори от предходното управление.

Основен акцент за 2024 г. е приемането на годишния бюджет и с капацитетът, който има общината предвиждат да се възползват от възможността за участие в проекти финансирани от европейските програми. Кметът и председателят на общинският съвет ежедневно провеждат срещи с различните представители на професионалните общности, с бизнеса и жителите на общината.

Един от основните акценти залегнал в управленската програма на общината е да се ограничи практиката на зависимости с фирми извън територията на общината и областта. Гендов и Кускунов са на мнение, че е необходимо да се търси възможност за възстановяване доверието между местния бизнес и общинската администрация за дейности, които се извършват на територията на област Ямбол. Те са на мнение, че е необходимо да се търсят възможности местните фирми да бъдат водещи и с капацитета и техниката, която разполагат да обслужват дадените сектори и по този начин да се стимулират местните фирми и производства, защото практиката досега е местните фирми да са подизпълнители, вършейки основната работа, а други фирми се възползват от печалбата.

Петър Гендов и Християн Кускунов са твърдо убедени, че проблемите на общината могат да бъдат решени само в конструктивен диалог с представителите на всички партии в Общинския съвет и диалог с изпълнителната власт.

През вчерашния ден Цветан Цветанов проведе работни срещи в Стара Загора и Сливен с представители на структурите на Републиканци за България и обсъдиха актуалната политическа ситуация в страната.

 

Споделете новината в социалните мрежи: