ПП „Републиканци за България“ няма да участва в предстоящите извънредни парламентарни избори

Пуснете видеото
ПП „Републиканци за България“ няма да участва в предстоящите извънредни парламентарни избори
ПП „Републиканци за България“ няма да участва в предстоящите извънредни парламентарни избори
13.08.2022г.

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ПП „РЕПУБЛИКАНЦИ ЗА БЪЛГАРИЯ“

Уважаеми сънародници,

Стара максима е, че една партия се създава, за да формира и изразява политическата воля на народа чрез участие в избори. Но участието не бива да бъде безпринципно и самоцелно. Ние от ПП „Републиканци за България“ сме изключително разтревожени от ескалацията на напрежението в политическия живот на страната. При наличието на поредица от кризи – здравна, икономическа, енергийна, както и руската агресия срещу Украйна. Провеждането на нови, извънредни избори, само допълва поредицата от кризи, без да ги решава. Очакват ни поредни избори, на които ще доминира безпринципното боричкане на партия срещу партия, без идейна дискусия и предлагане на конкретни решения за справяне със ситуацията.

Политическите сили, представени в последния парламент не показаха способност да загърбят собственото си его и да потърсят пътища за постигане на консенсус по жизненоважни за нацията въпроси. В резултат на това сме свидетели, как все повече под риск се поставя сигурността на България и нейното място на цивилизована държава в Европа.

Ето защо ние от ПП „Републиканци за България“ заявяваме, че няма да участваме в предстоящите извънредни парламентарни избори – нито самостоятелно, нито в коалиция. Мотивите ни са свързани с:

− Нежеланието ни да задълбочаваме пагубното разделение на нацията;

− Прогнозата ни, че предстоящата кампания се очертава като партийно противостоене, а не предлагане на работещи решения. Все повече връх ще взимат популистки идеи, които изначално са вредни и неможещи да бъдат реализирани.

− Това ще бъде кампания на неизпълнимите обещания, т.е. кампания на лъжата. ПП „Републиканци за България“ никога не е залагала на популизма и евтиното политическо говорене. Напротив – открито и честно сме заявявали проблемите и мерките за тяхното решаване, дори когато те не са били популярни;

− Не желаем да допринасяме за разпиляването на десните гласове. Това само ще задълбочи фрагментирането на политическото пространство и няма да допринесе за създаването на работещ парламент и стабилно правителство.

ПП „Републиканци за България“ призоваваме нашите членове и симпатизанти да подкрепят политически сили, които работят за смяната на модела, което съответства на нашата кауза и в които припознават:

− Носители на десните, евроатлантически ценности;

− Привържениците на тоталната енергийната диверсификация на България;

− Гарантиране на адекватна държавна подкрепа само за социално-нуждаещите се;

− Осигуряване на повече де-регулаторни механизми, даващи възможност за работа на бизнеса в условия на тежка инфлация;

- Въвеждане на еврото и влизане в еврозоната от 1 януари 2024 година;

- Членство в  “Организация за икономическо сътрудничество и развитие”;   

- Активно участие в Инициативата „Три морета” и задълбочаване на интеграцията на страните от региона между Балтийско, Адриатическо и Черно море и създаване на по-голяма енергийна, транспортна и дигитална свързаност;

− Противниците на управленските модели „Борисов“ и „ДПС“.

− Категоричните защитници на място на България в Европейския съюз и НАТО, противопоставящи се на всякакви опити за нейното изваждане от тези структури; 

Ние от ПП „Републиканци за България“ не приемаме тезата „няма ляво, няма дясно“. Нека напомним, че точно лявото в България създаде моделът на завладяната от задкулисието държава. Точно лявото в последното правителство не даде възможност България да се изяви като солидарен партньор на НАТО и да окаже необходимата военно-техническа помощ на Украйна. Виждаме и в момента как точно лявото се опитва да реставрира пагубното руско влияние в България и да унищожи дори плахите промени, които направи правителството на Кирил Петков.

Убедени сме, че България може да бъде върната на своите граждани само от един силен, десен Евроатлантически алианс. Свидетели сме, че идеята за неговото създаване набира все повече привърженици, но явно времето му още не е настъпило. Твърдо вярваме, че всички българи с дясно и европейско мислене ще осъзнаят, че единствената сила е в нашето обединение. Несъмнено всеки, който е работил на политическото поприще е допускал грешки, но където има грешка, има и прошка.

Ние от ПП „Републиканци за България“ заявяваме категорично, че работим и ще работим за осъществяването на този силен десен Евроатлантически алианс, който ще измъкне България от перманентната политическа криза, предизвиквана и разпалвана от популистки, леви и националистически партии, както и от настоящия президент Румен Радев. Евроатлантическият алианс ще гарантира цивилизационният избор на България. А той винаги е свързан с Европа и нашето европейско бъдеще.

Споделете новината в социалните мрежи:

Свързани новини
Цветан Цветанов участва в дискусия „Общинско и регионално развитие. Икономика и сигурност” в Хасково
Цветан Цветанов участва в дискусия „Общинско и регионално развитие. Икономика и сигурност” в Хасково
16.06.2024 г.
Бяха разяснени принципите и инструментите, как гражданите може да контролират местната власт и да участват в нея
Прочетете повече
ПП „Републиканци за България“ проведе регионална среща в София
ПП „Републиканци за България“ проведе регионална среща в София
18.05.2024 г.
Само с последователност в действията могат да бъдат привлечени гласоподавателите
Прочетете повече