Републиканци за България обяви водачите на листите за предстоящите парламентарни избори

Пуснете видеото
Републиканци за България обяви водачите на листите за предстоящите парламентарни избори
Републиканци за България обяви водачите на листите за предстоящите парламентарни избори
09.06.2021г.

В листите на ПП „Републиканци за България“ в кампанията за избори за народни представители на 11 юли се включват както познати до момента експерти, така и нови лица изпълнени с енергия за промяна и за постигане на държава с правила.

Ето кои са водачите на Републиканци за България:

1-ви МИР-Благоевград-Цветан Цветанов

Председател на ПП „Републиканци за България“, с дългогодишен политически опит. От 2009 г. винаги е бил водач на листата във Великотърновски многомандатен избирателен район, а от 2013 г. е водач и в Благоевградски. 

2-ри МИР- Бургас - д-р Виктор Серафимов

Доктор по международно право и международни отношения. Завършил е СУ „Свети Климент Охридски” и има допълнителна специализация „Английско и европейско право” в Института за продължаващо обучение на Университета Кеймбридж, както и магистратура по „Бизнес администрация“ в Американския университет в България. От 2016 г. е член на Управителния съвет първо на Българското национално радио, а впоследствие на Българската национална телевизия. От учредяването на ПП „Републиканци за България“ взима активно участие във формирането на структурите на партията, като е избран за административен секретар и говорител.

Участвал е в редица работни и експертни групи към Комисията по култура и медии към 42-то, 43-то и 44-то Народно събрание.

 3-ти МИР - Варна – Панайот Кискинов

Завършил е Юридическия факултет на Висшата академия на МВР - ВИПОНД, със специалност „Национална сигурност“. Експерт в сферата на маркетинга и търговията с редица професионални сертификати. Работи в международна компания като търговски директор. Консултант на български и чуждестранни компании, свързани със създаването и развитието на търговски структури и пазари. Семеен с две деца.

4-ти МИР- Велико Търново - Цветан Цветанов

5-ти МИР- Видин - Огнян Ценков  

Общински съветник в ОбС – Видин. Кмет на община Видин в мандат 2015 - 2019 г. Заместник областен управител на област Видин в периода декември 2014 - ноември 2015г. Инженер съобщителна техника, офицер от Българската армия. Семеен, със син и дъщеря и две внучки.

6-ти МИР-Враца-Тодор Тодоров

Криминален психолог, участвал в разкриването на едни от най-тежките криминални случаи, през последните 20 години. Вещ експерт по линия на Съдебно-психологични експертизи и шеф-инструктор в единственото полиграфско училище в Европа, признато от Американската полиграфска асоциация. Профайлър, участвал в овладяването на много критични инциденти и заложнически кризи.

Всяка проява на прозрачност, защо ние сме за държава  с правила

7-ми МИР-Габрово-Мариян Костадинов

Той е с придобито инженерно образование. Има дългогодишен опит в проектирането и строителството на инфраструктурни обекти в областта на газоснабдяването и водоснабдяването. Натрупан опит в консолидирането на законодателство свързано с всички фази в строителството - от устройствено планиране до въвеждане в експлоатация на строежите. В периода 2009-2013 г. участва в множество законодателни промени свързани с регламентиране функциите на заинтересованите ведомства при стартиране строителството на национални инфраструктурни обекти. В периода 2009-2013 г. е областен управител на Габрово.

8-ми МИР -Добрич – Светослав Петков

На 38 години, завършил е „Стопанско управление“. От години развива малък бизнес в сферата на новите технологии, свързани със строителството.

9-ти МИР- Кърджали - Илия Илиев

Икономист по образование, със специалност „Икономика и управление на индустрията. Бивш областен управител на Кърджали и общински съветник. Семеен, с едно дете.

10-ти МИР-Кюстендил - Милослав Методиев

Национал по борба и общински съветник от Бобов дол. Бивш национален състезател по класическа борба. Печели 5-то място на Световното и Европейско първенство през 2018г. Четири пъти е спортист на годината на град Кюстендил. В момента се занимава с частен бизнес.

11-ти МИР Ловеч - Надя Бонева

Магистър по „Право“. Експерт в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, работила е в Народното събрание от 1992 г. до момента, на различни ръководни длъжности. Съдебен заседател в Софийски районен съд до момента.

12-ти МИР Монтана  - Боян Аврамов

Боян Аврамов е родом от Вълчедръм. През 2005 година завършва „Публична администрация“ във Варненски свободен университет „Черноризец Храбър”. Експерт в областта на бедствията, извънредните ситуации и спасителни дейности. Създател и ръководител на Специализиран отряд за действие при извънредни ситуации. В годините от 2008  е бил заместник-кмет на община Вълчедръм и временно изпълняващ длъжността кмет на общината. От 2019 година до сега е заместник-кмет община Вълчедръм.

13-ти МИР Пазарджик - Атанас Шопов

Атанас Георгиев Шопов е роден 1980 г., семеен с две деца, втори мандат общински съветник ОС-Пазарджик. Той е с две висши образования със специалност „Логистика на сигурността“ и „Стопанско управление“.

14-ти МИР Перник - Иван Анчев

Професионалист с 25-годишен опит в областта на националната сигурност и международните отношения. Завършил специалност „Политология“ в СУ „Св. Климент Охридски“, след което Академията на ФБР в Куонтико (Вирджиния, САЩ). Доктор по национална сигурност с дисертация по въпросите на ислямския радикализъм. Има задгранични дипломатически мандати във Вашингтон и Чикаго, последният от които е като генерален консул на Република България в Чикаго (САЩ). Женен, с две деца.

15 -ти МИР Плевен - Владислав Николов

Икономист по професия, с висше образование,  Магистър по „Търговски бизнес и посредничеството“ в Стопанска академия „Д.А.Ценов“- Свищов. Директор на дирекция „Инспекция по труда“ – Плевен, народен представител в 44-то Народно събрание. Член на комисията по „Бюджет и финанси“. Зам.-председател на „Комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабанда“.

16-ти МИР Пловдив –Даниел Христов

Даниел Христов е на 44 години. IT специалист и консултант по дигитализация на технологични компании. През годините е съветник на едни от най-значимите американски фондове за инвестиции. Даниел е и консултант на темата дигитална идентичност като пряко се занимава с интеграцията на мобилна идентификация и електронно управление. Завършва в ПУ „Паисий Хилендарски“ магистърска степен по специалността „Компютърни технологии“. В същия университет, придобива компетенции и в сферата на „Банкова администрация“. Той вижда своя личен принос, предавайки знанията си за изграждането на електронно правителство, така важно за всеки един българин.

17-ти МИР Пловдив област – Теодор Шойлеков

Той е на 49 години. Представител е на дребния и средния бизнес. Собственик и управител е на фирма, която се занимава с преработка на месо и производство на деликатеси. Председател е на Общински съвет Карлово от 2015 до 2019 г. Член е на Управителния съвет на Туристическо дружество „Васил Левски“ Карлово. Председател на спортен клуб „Зелен път“ Карлово. По образование е инженер Лесовъд. Завършва в Лесотехническия университет специалност „Лесовъдство“. С активна гражданска позиция и визия за развитието на Розовата долина. Бил е в основата на много проекти реализирани от Ротари клуб Карлово.

18-ти МИР Разград – Джейхан Хюсеинов

37-годишен, млад и енергичен, роден и израснал в Разград. Дълги години развива успешен бизнес и помага на младите, в момента работи в частния сектор. 

19-ти МИР Русе -  Петър Дяков

Роден е в Бяла, Русенско. На 28 години, завършил е Руската гимназия. Следва „Право“ в Русе и скоро ще се дипломира. Към днешна дата е създал и развива 5 фирми в България и Щатите. Горд е с бизнеса му в Америка - от няколко години лидер на източния бряг там, но още по-горд е с каузата, на която е посветил много от времето си, да направи възможен строежът на българска църка във Вашингтон.  Член е на църковното настоятелство от 2018 г. и няма намерение да спре да работи в тази насока докато църквата не стане факт.

В България най-голямото му постижение е  фирма създадена през  2018 г. и ръководена от дядо му. Под негово ръководство в момента се изгражда комплекс Министерство на Веселието, село Стърмен. С този комплекс иска да възроди едно прекрасно обезлюдяло българско село и се надява други също да последват неговия пример, защото смята, че традициите и корените са стожера на българина.

Цел и мисия му е да се установи трайно в България. Вижда огромен смисъл и прекрасни идеи от страна на Републиканци за България и е готов да се бори те да се постигнат.

20-ти МИР Силистра- Тамер Хасан

Завършил е електроинженерство, бизнесмен предприемач и земеделец. Има син и дъщеря.

21-ви МИР Сливен - Владимира Тенева

Владимира Тенева е един от учредителите и кандидат за народен представител от листата на ПП “Републиканци за България” в Сливен. Тя е доктор по Педагогика, носител на награда „Неофит Рилски“ за високи постижения в сферата на образованието от Министерство на Образованието и Науката и награда „Софроний Врачански“ от Началника на Регионално управление по образование – Сливен.

22-ри МИР – Смолян – Виктор Серафимов

23-ти МИР София - Горан Благоев

Култовият телевизионен водещ, историк по образование с научна степен доктор по етнология, доказал се през годините като вещ познавач на етническата, религиозна и демографска проблематика. Безпощаден публицист-човек, отдаден на обществени каузи включително защита на традиционните ценности, правата на българските общности в чужбина, декомунизацията и отстояване на българския национален интерес срещу чужди влияния.

24-ти МИР София – Теодора Димова

Теодора Димова е висококвалифициран магистър по право, завършила висшето си юридическо образование в гр. Ница - Франция, реализирала успешно професионалната си кариера в сферата на бизнес правото на територията на Франция и Княжество Монако. Съучредител на ПП „Републиканци за България” и член на Изпълнителния съвет.

25-ти МИР София –  д-р Борис Велев

Д-р Борис Велев завършва право в Хумболт Университет Берлин през 2005 г. От 2006 г. работи като юрист в редица предприсъединителни проекти на 

Европейския съюз с България в сферата на правосъдието. От 2008 г. е адвокат, вписан в Софийска адвокатска колегия. От 2010 г. до 2014 г. е докторант във Фридрих-Александър Университет Ерланген-Нюрнберг, като през 2014 г. защитава докторска дисертация на  тема: „Отнемане на имущество, придобито чрез незаконна дейност, в полза  на държавата“.

26-ти МИР София - област – Любомир Методиев

На 21 години, от град Сливница. Общински съветник е в община Сливница в периода 2019 - 2023. Студент е в Софийски университет „Климент Охридски” със специалност „Право“. Председател е на сдружение за развитие и подпомагане на Сливница и Драгоман.

27-ми МИР Стара Загора – Иван Георгиев

Завършил е висшето си образование в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ със спортна специалност. В момента е мениджър в транспортна фирма. На 29 години, семеен с две деца.

28-ми МИР Търговище - Иван Цонев

Завършил в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ със специалност „Право“. От 1994 до 1998 година е юрисконсулт  в БНБ, от 1998 г. е адвокат в Търговищка адвокатска колегия. През годините два пъти е бил председател на ОИК-Попово. Семеен с две деца.

29-ти МИР Хасково - Славейко Иванов

Славейко Иванов  е 43 години. Управител на  фирма. Завършил е висшето си образование в УНСС, степен Магистър, специалност -  „Бизнес администрация“. Бил е част от общинския съвет в Димитровград. Винаги съм се вълнувал от проблемите на  град си. В свободното си време е отдаден на спорта и семейството си.

30-ти МИР – Шумен –Стоян Шайков

Роден е на 11 юни 1981 г. в Смядово. Магистър по медийно-музикално редакторство АМТИ - Пловдив, а след това придобива и специализация по тон режисура и виртуални студийни технологии в СУ "Климент Охридски". От 2011 до 2015 е общински съветник от РЗС в гр. Смядово. Занимава се с частен бизнес в сферата на услугите. Председател на потребителна кооперация "Златна струя" -гр. Смядово.

31-ви МИР Ямбол – Красимир Дюлгеров

На 45 години, завършил Езикова гимназия „Васил Карагьозов” – Ямбол;

Изучавал е „Икономика и бизнес” в Нов Български университет, гр. София;

Развива частен бизнес в сферата на обувната промишленост, владее писмено и говоримо английски и турски език. Семеен е с три деца.

Споделете новината в социалните мрежи:

Свързани новини
Тодор Тодоров: Необходима е законова регулация на професията психолог
Тодор Тодоров: Необходима е законова регулация на професията психолог
Радио "Фокус"
16.06.2021 г.
Тодор Тодоров, водач на листата на „Републиканци за България“ в 6 MИР Враца и втори в листата в 23 МИР София
Прочетете повече
Цветан Цветанов: Скандалите носят дивиденти, но в дългосрочен план това не е работещо за държавата
Цветан Цветанов: Скандалите носят дивиденти, но в дългосрочен план това не е работещо за държавата
Радио "Фокус"
16.06.2021 г.
Крайно време е да се научим да чертаем хоризонт и перспектива за политически решения
Прочетете повече