Диана Фиданова: Цел №1 е да задържим хората

Диана Фиданова: Цел №1 е да задържим хората
24smolian.com
Диана Фиданова: Цел №1 е да задържим хората
21.02.2021г.

Баните е село на 400 години, което е пусто, няма хора. Най-големият проблем е обезлюдяването. Трябва да задържим тези, които все още са тук и да върнем младите хора. Това каза Диана Фиданова-кандидатът за кмет на общината от ПП „Републиканци за България“ в интервю за 24smolian.com. Тя е човек, който е израснал в община Баните, познаващ до болка проблемите на хората и региона. 

„Искам много сериозна промяна. Знам, че ще бъде много трудно и затова не смея да обещавам чудеса, но пък имаме конкретни цели, които възнамерявам да изпълня. Всеки кмет, който и да бъде избран, трябва да се заеме първо с това. Да създаде условия за добре платена работа“, категорична е Фиданова.

Това може да се случи чрез привличане на инвеститори, но не такива, които да експлоатират населението.

„В момента, в общината на практика има само един частен инвеститор, който е на територията на село Оряховец. Неофициално до мен достигна информация, че голяма част от служителите получават заплата по 60-70 лв. на месец“, казва Фиданова.

Именно затова една от целите е подобряване на сградния фонд в общината.

„Идват инвеститори и се сблъскват със сурова действителност. Виждат, че общината не разполага с добър сграден фонд. Нямаме база, в която да настаним сериозните инвеститори. Това масово отказва хората. Идеята  ми е там, където можем, да ремонтираме сградния фонд, да го направим, и тогава да привлечем сериозни инвеститори“, представи част от приоритетите в програмата си Диана Фиданова.

Друг важен приоритет е туризмът. „Това, което ще направя е да създам екип от специалисти в общината, с които да разработваме програми, насочени към всеки един от жителите, който възнамерява да се занимава с туризъм. Да му бъде изработен проект, да съдействаме при работата с институциите“, посочи още кандидатът за кмет на Баните.

Подкрепа за малките населени места.

„Да се разпределят средства от общината балансирано така, че всяка година да се прави нещо за малките населени места. Един от приоритетите ми е за Давидково, което е средище за други по-малки населени места, а именно там да бъде отворена аптека. Не може в 21 век хората да нямат достъп до лекарства. Искам да остана тук, за да направя нещо за Баните, да оставя следа след себе си. Не искам Баните да потъва като община и общност“, допълни Фиданова и завърши с думите: „Баните са една от десетте общини на област Смолян, пленяваща с живописна  природа, минерална вода и с прочутото си родопско гостоприемство. Време е общината да се възроди, а хората да се върнат у дома“.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Споделете новината в социалните мрежи: