Тодор Топалов: Поставихме началото на участието на гражданите в местното самоуправление

Пуснете видеото
Тодор Топалов: Поставихме началото на участието на гражданите в местното самоуправление
haskovo.info
Тодор Топалов: Поставихме началото на участието на гражданите в местното самоуправление
20.05.2024г.

Днес поставихме началото на участието на гражданите в местното самоуправление, каза лидерът на Местна коалиция „Заедно за силна община – Българска социалдемократическа партия“ Тодор Топалов след внасянето на документите за регистрация на кандидатската листа за участие в новите избори за общински съветници в Хасково на 23 юни.

Тя е от 24 кандидати – лекари, адвокати, икономисти, счетоводители, историци. „Листата ни е съставена от хора с кауза, хора с гражданска позиция, хора, които ясно да сочат пътя, по който трябва да се движи нашият град и община. Това са професионалисти, които могат да назовават както проблемите, така и да дават решението за тях“, посочи Топалов.

Според него големите партии пренасят своите проблеми по местните общности, като затруднява местното самоуправление. „Ние си имаме достатъчно предизвикателства и непрекъснатите избори доведоха до демотивация на гражданите да упражняват правото си на вот. Затова създадохме местна коалиция ориентирана единствено към потребностите и проблемите на хасковските свободни избиратели“, казва водачът на листата.

По неговите думи последните няколко общински съвета са били непродуктивни. В същото време яростната опозиция без да е градивна, а просто напук не е водила до резултати, които касаят проблемите и потребностите на града и селата. Тодор Топалов заяви, че местната коалиция посредством организацията с негово участие и това на Пейо Бойчинов, Петя Манева, Рада Димитрова, Николай Колев ще гарантират прякото участие на всеки гражданин, изявил желание да се включи в разглеждането на проблемите, потребностите, решенията и визията на общината.

„Вратите ни продължават да бъдат широко отворени към всички от политическия спектър за постигането на консенсус сред целите, които отстояваме. Ще създадем възможност да се обединят усилия за решаване на местни проблеми“, каза още Топалов, като изреди проблемите с водата, липсата на Общ устройствен план, нуждата от боя за пешеходните пътеки и клетките на животните в зоологическите градини, разбитите тротоари.

„Тръгваме с целта да имаме мнозинство в общинския съвет. За ясните цели и посоки в развитието на града трябва да има консенсус с другите политически партии“, завърши Тодор Топалов.

 

 

Споделете новината в социалните мрежи: