Мариян Костадинов и Иглика Събева са кандидатите на „Заедно за силна община“ в Габрово и Севлиево

Мариян Костадинов и Иглика Събева са кандидатите на „Заедно за силна община“ в Габрово и Севлиево
Мариян Костадинов и Иглика Събева са кандидатите на „Заедно за силна община“ в Габрово и Севлиево
27.09.2023г.

Мариян Костадинов и Иглика Събева са кандидатите на коалиция „Заедно за силна община“ в Габрово и Севлиево.

Иглика Събева е бивш учител по Биология и химия, бивш народен представител от ГЕРБ и действащ адвокат. Според нея, за да се свърши една работа са необходими доверие, чуваемост и разбиране. „Ако севлиевци ми гласуват това доверие смятам, че ще се възстанови диалогът между кмета и гражданите на територията на община Севлиево“.

Тя заяви, че листата за общински съветници в Севлиево е формирана от 21 кандидати. Сред тях има юристи, икономисти, учители, инженери – хора с доказан опит в своята сфера.

„Считам, че ще изпълняват функциите си по най-добрия начин стига да им се гласува необходимото доверие. Всички те са млади и енергични хора, ползващи се с обществено доверие.

Коалиция „Заедно за силна община“ издига кметове и в селата Богатово, Добромирка, Душево, Кормянско и Стоките. „Всички тези кандидати за кметове на кметства са местни, запознати са с проблемите на населените места и ще работят за подобряване на живота и средата в тях“, категорична е Иглика Събева.

„Аз вярвам и смятам, че само заедно в диалог един с друг, с доверие във взаимоотношенията си ще можем да направим община Севлиево едно по-добро място за живеене за нас и нашите деца“, каза още кандидатът за кмет.

Мариян Костадинов е кандидат за кмет на Габрово. Той е инженер по образование, с дългогодишен опит в областта на строителство на инфраструктурни обекти. Политическият му опит е в ПП ГЕРБ като областен управител на град Габрово в периода 2009 - 2013 г. Отборът с кандидати за общински съветници, който застава зад него е от хора професионалисти предимно с инженерно образование и бизнес на територията на общината.

„Г-н Цветанов е свидетел, че решението ми да приема и да тръгнем по този път беше трудно. Аз съм човек прагматичен, но ситуацията в държавата нито ми харесва, нито ме устройва. На дневен ред е изборът на местни органи за самоуправление. Моята философия е фокусирана към хората, които ще попаднат в ОБС на Габрово“, каза Мариян Костадинов.

В последния мандат ПП ГЕРБ имаше и има пълно мнозинство в общинския съвет, което изключва съобразяването им с останалите политически субекти, вследствие на това се взимат еднолични решения, които обслужват определени интереси, но не и тези на жителите на Габрово.

Мариян Костадинов е на мнение, че администрацията трябва да е само и единствено в услуга на гражданите.

„Екипната работа трябва да започне веднага след изборите“, каза кандидатът за кмет на Габрово.

Сред основните проблеми, които се наблюдават в Габрово е демографският ефект на 12-годишното управление на ГЕРБ. „Младите хора ги няма, както и моите синове“, даде за пример Костадинов.

Той изрази мнение, че трябва да се работи в посока за подобряване средата на живот, за да може да се върнат младите хора в България.

Друг проблем, който изтъкна кандидатът за кмет е липсата на достатъчно работни места и даде пример, че жителите на Габрово пътуват ежедневно и работят в Севлиево.

„Необходимо е да се осигурят повече работни места, за да могат да се върнат и младите в Габрово“.

Кандидатът за кмет на коалиция „Заедно за силна община“ заяви, че му е много болно, че само и единствено преди избори политиците се сещат за хората, които живеят в малките населени места.

Мариян Костадинов даде пример как 90 млн. лв. са били изхарчени за инвестиционен проект от 120 км за ВИК мрежата на община Габрово и са били облагодетелствани определени фирми, които дори не са били от града. Той подчерта, че не е била дадена възможността на габровски фирми и работодатели да се включат в него, при положение, че са били положени полиетиленови тръби, които се произвеждат от фирми намиращи се на територията на общината.

 „Фокусът на нашата работа ако жителите на общината ни дадат възможност ще е създаване на условия все повече предприятия да функционират на територията на община Габрово и да осигуряват работни места“.

„Работата с бизнеса за мен е един от приоритетите, в които ще се съсредоточа в един следващ мандат“, заяви Мариян Костадинов.

Друга тема, за която ще работят Костадинов и неговия екип е образованието, защото то е най-голямото богатство, което има всяка държава.

Връщането на младите хора в Габрово, образованието и бизнеса са основните приоритети на кандидатът за кмет на Габрово Мариян Костадинов.

Цветан Цветанов благодари на Иглика Събева и Мариян Костадинов, че приеха предизвикателството да бъдат кандидати за кметове на общините Севлиево и Габрово на коалиция „Заедно за силна община“.

„Много е важно хората, които застават зад една кауза и я защитават, а Иглика и Мариян са точно такива. Като народен представител от Севлиево Иглика винаги е искала градът да се развива по най-добрият начин и вратата на кметството да е винаги отворена“, даде за пример Цветанов.

Той припомни, че като областен управител Мариян Костадинов е бил човекът, който е контактувал с кметовете на всички общини, независимо от коя партията са.

„Мариян е човек, който никога не влиза в конфронтация, човек който ще намери най-доброто сечение, за да се случат нещата както в местната администрация, така и в общинския съвет“, допълни председателят на Републиканци за България.

Цветан Цветанов се обърна към симпатизантите и членовете на ГЕРБ, че могат да гласуват с любимото число на техния лидер, а именно с номер 13 на предстоящите местни избори за „Заедно за силна община“.

Цветанов изрази надежда за конструктивен диалог по време на предстоящата кампания.

 

 

 

Споделете новината в социалните мрежи:

Свързани новини
Цветан Цветанов: Нуждаем се от специално изборно законодателство
Цветан Цветанов: Нуждаем се от специално изборно законодателство
05.11.2023 г.
  Нека ползваме капацитета на хората от държавната администрация в СИК  
Прочетете повече
Данаил Димов: Ще работим за изграждане на ефективна система за общинско здравеопазване на територията на Столична община
Данаил Димов: Ще работим за изграждане на ефективна система за общинско здравеопазване на територията на Столична община
27.10.2023 г.
Коалиция „Заедно за силна община“ е с номер 13 в интегралната бюлетина на изборите на 29 октомври
Прочетете повече
Митко Синабов: С номер 13, кърджалийци могат да гласуват за по-доброто си бъдеще
Митко Синабов: С номер 13, кърджалийци могат да гласуват за по-доброто си бъдеще
27.10.2023 г.
Заедно за силна община е с номер 13 на изборите на 29 октомври в Кърджали
Прочетете повече