Цветан Цветанов обяви кандидатурата на д-р Валентин Василев за кмет на Разград на коалиция „Заедно за силна община“

Пуснете видеото
Цветан Цветанов обяви кандидатурата на д-р Валентин Василев за кмет на Разград на коалиция „Заедно за силна община“
Цветан Цветанов обяви кандидатурата на д-р Валентин Василев за кмет на Разград на коалиция „Заедно за силна община“
18.09.2023г.

Благодаря на коалиция „Заедно за силна община“ за предложението и доверието да бъда техен кандидат за кмет за община Разград, както и на всички приятели, колеги и членове на ПП ГЕРБ, с които заедно повече от 15 години правихме всичко това – създавахме партията, структурите, заедно се борехме, печелехме, губехме и постигнахме много добри резултати. Благодаря им за съвместната работа. В продължение на повече от 10 години съм бил техен областен управител, народен представител, кмет на община и областен координатор на ГЕРБ. За съжаление през последните години, идеите и каузите, с които бяхме тръгнали се промениха драстично. Това каза по време на пресконференция кандидатът за кмет на коалиция „Заедно за силна община“ д-р Валентин Василев.

По думите му от началото на месец септември е прекратил членството си в ПП ГЕРБ, с оглед на предстоящите избори.

„С течение на времето и по време на кампанията ще станат ясни и много други факти и мотиви за действията ми. Благодаря им отново за съвместната работа и категорично разчитам на тяхната подкрепа за предстоящите кметски избори“.

Валентин Василев представи част от листата с кандидати за общински съветници на коалиция „Заедно за силна община“. „Светослав Митев директор на Капанския Ансамбъл ще е част от листата на коалиция „Заедно за силна община“, както и Ердинч Хасанов зам.-кмет на община Разград в мандата ми като кмет, както и дългогодишният кмет на с. Топчии Мирена Симова“.

Мирена Симова е три мандата кмет на село Топчии, но към момента тя също променя формацията. „Преди време ГЕРБ беше част от моето семейство. За него аз горях и отделях много от времето си. Обстановката в момента в ГЕРБ – Разград е много недопустима и реших да не оставам в партията, защото това е вредно за моето здраве. Много процеси преминахме, много неща изтърпяхме, но хората, които са били до мен и никога не ме изоставиха са г-н Цветан Цветанов и г-н Валентин Василев. Когато е имало проблем винаги съм се допитвала до тях и през трите ми мандата са били изцяло до мен. Благодаря им за доверието и се надявам, че ще продължим да работим съвместно много добре“, заяви Симова.

Председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов изказа благодарност към областния координатор на Разград Октай Джафер, че по време на обсъжданията кой да е кандидатът за кмет на коалиция „Заедно за силна община“ той е посочил, че един от достойните и добри кандидати е Валентин Василев.

Цветан Цветанов каза, че по време на първите му разговори преди няколко седмици с Василев е усетил болка и разочарование от това, което е претърпял през последните години. „Много са стойностните и качествените членове и симпатизанти на ГЕРБ, с които започнахме изграждането на един истински и реален проект, който трябваше да стигне до всички хора и да има хоризонтално покритие. За голямо съжаление, през последните години нещата се промениха, в голяма степен през 2019 г. и през 2020 г., когато бяха големите протести срещу управлението на ГЕРБ. За мен е важно, че тези хора не трябва да бъдат възприемани като предатели, а като такива, които отстояват принципната си позиция за това, което са влезли в един проект. Тези хора се чувстват предадени и продадени, заради други интереси на определени представители по върховете на сегашната ГЕРБ“, добави Цветанов.

„Ние не трябва да слагаме под общ знаменател всички, затова се обръщаме към стойностни и редови членове на всички политически формации, но най-много към тези от ГЕРБ, разчитаме на обективна преценка за това кой носи истинския заряд за добрите политики, които могат да бъдат реализирани в община Разград. Най-важното в нашата кампания е, че ще заложим на достойните и качествени хора, независимо от техния етнически произход. Винаги съм казвал, че в тези региони трябва да се спре с това боричкане, кой от какъв етнос и пол е. Убеден съм, че в тази конфигурация и с тази общинска листа, която ще бъде представена и регистрирана в ОИК, ще дадем възможността не само на тези, които системно гласуват на всеки един избор, но и на разочарованите, които през последните години не отиват да се възползват от конституционното си право на глас.

Валентин Василев ще прави позитивна кампания. Искаме да прекъснем тази конфронтация и непрекъснати боричкания, защото това само отблъсква избирателите и удовлетворява системните партии. Трябва да има алтернатива и възможност за електората“, добави председателят на Републиканци за България.

„Надявам се, че всеки ще може да оцени това, което е правил Валентин Василев през всички тези години, заедно с неговия екип. Аз съм удовлетворен, че много от хората от неговия екип са заедно с нас и тръгваме в тази надпревара“, каза още Цветанов.

Кандидатът за кмет на коалиция „Заедно за силна община“ заяви, че хората са го мотивирали да се кандидатира. „Писна ни. Ще излизаш ли?“, ме питат постоянно като ме срещат по улиците даде за пример Василев.

Попитан кой е основният му опонент в тази кампания Валентин Василев каза, че това ще определят гражданите.

„Надявам се кампанията да е позитивна. Пожелавам успех на абсолютно всички колеги“, каза в заключение кандидатът за кмет на Разград.

Цветан Цветанов подчерта, че за коалиция „Заедно за силна община“ е важно да има висока избирателна активност, защото само тогава ще има реална представителност в общинския съвет и силата на един кмет, с подкрепата на голяма част от жителите, живеещи на територията на Разград.

Бившият кмет на Разград даде за пример, че през мандат 2015-2019 г. бюджетът на общината е бил на половина по-малък, от този през сегашния мандат, а свършената работа през последните четири години е много по-малка, от реализираната по време на неговото управление.

„Сегашният мандат на кмета е ковачница на кандидати за кметове за сегашната кампания, защото всички зам.-кметове ще се включат в изборната надпревара от различни политически формации“, го определи Цветанов.

По темата с протестите на зърнопроизводителите и изказването на премиера Денков, че „Не преговаря с терористи“, Цветан Цветанов коментира: „Това е обидно за държавата, за Министерски съвет, обидно е за всеки един министър-председател да има подобно поведение и отношение към хора, които защитават интересите си. За да се избегнат подобни протести е важно да е извървян един път на диалог, разговори и търсене на консенсус. След като това не се е случило се върви към протестни действия. Държавата има необходимост от политици, които могат да приведат всички съсловни организации през този труден процес и да не се противопоставят едни на други. Трябва да има диалог между всички заинтересовани страни и Министерски съвет да бъде корективът, който да решава тези проблеми. Упрекът е към министър-председателят и начина, по който обижда и говори на една съсловна организация. Трябва да има преговори, да се постигне консенсус и да се направи това, което е най-добро за страната ни. Другият вариант е да казва „Да“ на всеки един протест, както един друг министър-председател правеше и затова сме на този хал“.

Споделете новината в социалните мрежи:

Свързани новини
Цветан Цветанов: Възможно е главният прокурор да упражни натиск върху главния секретар на МВР
Цветан Цветанов: Възможно е главният прокурор да упражни натиск върху главния секретар на МВР
06.04.2024 г.
Прави чест на Живко Коцев, че намери достатъчно сили, за да може истината да излезе наяве
Прочетете повече
Цветан Цветанов: По-добре за страната ни е да има правителство в сегашния формат на парламента
Цветан Цветанов: По-добре за страната ни е да има правителство в сегашния формат на парламента
БТА
20.03.2024 г.
Републиканци за България сформира в Пордим общинска структура с ръководител Свилен Огнянов, който е кмет на село Одърне
Прочетете повече
ПП „Републиканци за България“ с коментар на политическата ситуация в страната
ПП „Републиканци за България“ с коментар на политическата ситуация в страната
07.03.2024 г.
Зам.-председателят на Републиканци за България Джема Грозданова прогнозира парламентарни избори към края на годината
Прочетете повече