Цветанов: Победата на Борисов е „Пирова“

Пуснете видеото
Цветанов: Победата на Борисов е „Пирова“
TV1 и ТV+
Цветанов: Победата на Борисов е „Пирова“
07.04.2023г.

Победата на Борисов е „Пирова“. Убеден съм, че той вътрешно смята, че ако беше втори щеше да е в по-благоприятната ситуация днес. Това каза председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов в „Денят с Веселин Дремджиев“.

„В момента, ако Борисов не направи правителство, това ще е трети път от април 2021 г., а това определено няма да е мотивация за стойностните хора, които има в ГЕРБ. Предполагам, че това което ще отиграе Борисов ще е да се направят някакви приоритети, които ще бъдат представени като евроатлантически и ще търси коалиция с ДПС, БСП и ИТН, а „Възраждане“ поради хубавия консенсус, който имаха и по време на кампанията да не се нападат взаимно може да подкрепят кворума, за да започва парламентарният ден. Правителството като е направено оттам нататък ще се действа в тази посока. Вторият вариант ще е свързан с консултациите, ако ПП-ДБ вдигнат правителство на малцинството, ГЕРБ да подкрепи, но без участие, но те заявяваха друго само преди седмица“, каза Цветанов.

Според него се прави всичко възможно да се отклони общественото внимание от важните теми, които прокуратурата трябва да свърши и обществото да получи отговори. „Никой не знае има ли справедливост, има ли възмездие. Държавните институции през последните години не работят и затова общественото одобрение към тях е слабо и сме свидетели на различни по вид криминални престъпления“.

По време на предизборната кампания се дадоха политически обещания, които стигнаха до тези, които бяха атакувани хибридно. „За голямо съжаление никой не изследва хибридните атаки, които стигат до цялото общество“, заяви Цветанов.

 По думите му по време на кампанията, медиите са поднасяли информация, която е обслужвала определени политически формации.

Обществото остава неинформирано и заблудено, а при ниска избирателна активност всички механизми сработват за купен и контролиран вот, затова и Борисов е първи на изборите. Не заради това, че е получил по-широката обществена подкрепа, а затова, че ПП-ДБ не изиграха по възможно най-добрия начин цялостната политическа стратегия“, категоричен е той.

„Медиите бяха в услуга на тези, които искат да запазят статуквото. „Хартиената коалиция“ много ясно казаха какъв ще бъде форматът на следващото управление“, припомни Цветанов.

Той изрази мнение, че грешката донякъде на „Продължаваме Промяната и Демократична България“ е, че всички слагат под един знаменател профила на Борисов. „В ГЕРБ има много стойностни хора“.

Цветанов смята, че гласовете на ГЕРБ са получени чрез пропаганда и липсата на истина за това, което се е случило и разследванията, които е трябвало да бъдат приключени.

Цветан Цветанов каза още, че Дидо Дънката (Даниел Славов), който стана известен с Борислав Гуцанов и офшорните сметки със скандала „Панама пейпърс“, свързани с разследване по информация от френските служби за източването на пари от община Варна, сега работи с Борисов в морската столица и даде за пример преференциалния вот на Славена Точева.

Според председателят на Републиканци за България ПП-ДБ са взели правилно политическо решение, като са заявили, че няма да подкрепят правителство с мандат или участие на ГЕРБ. „Трябва да има  приоритети, по които да се водят разговори  сред тях са  еврозоната и съдебната реформа“.

Цветанов попита как си представяме да се състави евроатлантическо мнозинство и това да се случи с човека, който заедно с Теменужка Петкова и Томислав Дончев прокараха „Турски поток“, обслужвайки геополитическите цели на Путин и влизането му в Украйна.

Цветан Цветанов припомни още, че не сме получили европейски средства, защото в 48-то НС са предпочели да прокарат хартиената бюлетина и Изборния кодекс да бъде първата промяна, а не да приеме пакета от 22 законодателни мерки, които да дадат възможност на бизнеса и местната власт да станат бенефициенти.

 

Споделете новината в социалните мрежи:

Свързани новини
Цветан Цветанов: Резултатът на „Величие“ го отдавам на протестния вот
Цветан Цветанов: Резултатът на „Величие“ го отдавам на протестния вот
Евроком
13.06.2024 г.
Политиците трябва да помислят малко повече за тези неща, които интересуват хоратa
Прочетете повече
Цветан Цветанов: Консумираме отвращение към политиците
Цветан Цветанов: Консумираме отвращение към политиците
07.06.2024 г.
Никой не видя хоризонт какво ще се случва с държавата след изборите в неделя
Прочетете повече