Цветанов: Движещата сила, която трябва да обедини коалицията с ПП и ДБ, е България

Пуснете видеото
Цветанов: Движещата сила, която трябва да обедини коалицията с ПП и ДБ, е България
TV1 и ТV+
Цветанов: Движещата сила, която трябва да обедини коалицията с ПП и ДБ, е България
31.01.2023г.

Всички тези, които биха се присъединили към едно дясно обединение на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ в коалиция, и подпишат декларация или меморандум, не трябва да имат никакви претенции за местата в листите. Това е темата, която възниква във всяка една политическа формация, а когато е коалиционен формат там темата ще още по-задълбочена. Това каза председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов в Денят с Веселин Дремджиев.

„Никой от подкрепящите тази коалиция не трябва да има претенции относно т.нар. субсидии. Нека да дадем правото и възможността да имаме една стабилна среда, върху която да се гради всичко останало“, заяви Цветанов.

По думите му има много по-важни теми, с които да се гарантира изборният процес.

„Имаме 12 900 секции на последните избори, 700 от тях са в чужбина, ако по 3-ма са средно представителите на ПП и ДБ, това са 37 000 човека. Ако бъдат обезпечени със съответния контрол, който да бъде осъществен, тогава няма да може да бъде манипулиран изборният процес в секциите, в които се очаква това да се направи“, категоричен е председателят на Републиканци за България.

Според Цветанов на последните избори с машинния вот се забеляза, че  ниско-социалните слоеве се справят и могат да гласуват, но си задаваме въпроса дали не бяха опорочени изборните правила от членовете на СИК.

„Точно тук е моментът да се потърси максимално широката подкрепа  на тези хора, които могат да допринесат за гарантирането на изборния процес.

Убеден съм, че тази „хартиена коалиция“ – ГЕРБ, ДПС, БСП няма да позволят на консултациите в РИК да има председател или секретар освен от тези три партии. Записано е в Изборния кодекс – важни са двата подписа, а именно на председателя и секретаря“, подчерта той.

„В тази конструкция, която би могла да бъде изградена се знае, че ПП е с най-голямо представителство от демократичните партии в НС, следвана от ДБ. Те трябва още от сега, както и всички, които ще ги подкрепят да знаят, че няма да има тема за определени министерски позиции, след спечелване на  изборите, те ще се спечелят само ако се следват стъпките, за които казах. Тогава ПП излъчва министър-председател и министър на финансите, а ДБ – министър на правосъдието. Това са трите основни и ключови фигури в едно правителство, което е пряко свързано и със законодателната дейност. Оттам нататък ще има ясен хоризонт“, допълни Цветанов.

Цветан Цветанов заяви, че интересът е България и ако това е водещата сила всеки ще го намери. „За нас е важно тези партии, които са по-малки и нямат сега парламентарно представителство, но имат гласове зад себе си, да подкрепят общото и ще гарантираме и очертаем хоризонт  на една среда, в която ще има законодателна дейност и ще покрие очакванията на хората. Ще се очертае перспективата за България и тогава вече ще може да променяме модели, които в момента задушават развитието на страната и младите хора бягат“.

„Всичко зависи от двете водещи сили „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. Убеден съм, че ако разумът надделее и всички партии подкрепим и изведем каузата България, ще успеем. Всички ще бъдем удовлетворени от това, че ще има промяна и тя ще се гарантира с ясен хоризонт. Местните избори ще са другото предизвикателство, с което ще се разсече политическият възел. Тогава ще има успехи в местната власт и доста кметове в големите градове от тази голяма коалиция и това ще бъде бъдещето за България“, каза още Цветан Цветанов.

Споделете новината в социалните мрежи:

Свързани новини
Цветан Цветанов: ДПС стои твърдо зад номинацията на Росен Желязков и състава на кабинет
Цветан Цветанов: ДПС стои твърдо зад номинацията на Росен Желязков и състава на кабинет
TV1
01.07.2024 г.
Не може Томислав Дончев да отговаря за нещо, в което се е провалил
Прочетете повече
Цветан Цветанов: Евелин Банев-Брендо почти не беше известен в България
Цветан Цветанов: Евелин Банев-Брендо почти не беше известен в България
NOVANEWS
29.06.2024 г.
Цялата си дейност той извършваше извън пределите на страната
Прочетете повече
Цветан Цветанов за Брендо, Алексей Петров и Борисов пред OFFNews
Цветан Цветанов за Брендо, Алексей Петров и Борисов пред OFFNews
OFFnews.bg
29.06.2024 г.
От 2013 г. Борисов е под наблюдение на вътрешни сили и в момента е много притеснен, че дела от миналото може да се подновят
Прочетете повече