Джема Грозданова: Демократичната общност у нас сега има шанс за успех

Пуснете видеото
Джема Грозданова: Демократичната общност у нас сега има шанс за успех
BG on AIR
Джема Грозданова: Демократичната общност у нас сега има шанс за успех
20.12.2022г.

Много хора в България се чувстват непредставени

Отговорността за това, че не бяхме приети в Шенген, е на всички. Очакванията да бъдем приети в Шенген сега бяха нереалистични. Заявките за прием през октомври догодина са само хубави пожелания - ще се осъществят само ако си свършим работата. Решението за Шенген беше политическо, а не техническо. Това заяви зам.-председателят на Републиканци за България  Джема Грозданова в ефира на „Денят ON AIR“

По думите ѝ „положението с еврозоната“ е абсолютно същото.

„Имам чувството, че поддържаме лошата политическа обстановка в държавата, само и само да не завършим своята евроинтеграция. Длъжни сме да влезем и в еврозоната, и в Шенген“, подчерта Грозданова.

Според нея правителството на „Продължаваме промяната“ не е направило достатъчно, за да внесе яснота сред гражданите по въпроса с приемането на еврото. 

„Имам усещането, че няма да влезем в еврозоната на 1 януари 2024 г. Ако нямаме правителство, а нещата вървят натам - следват служебен кабинет, избори и преговори“, прогнозира тя.

Грозданова изрази очакванията си, че след потенциалните следващи избори ГЕРБ вече ще е готова да направи правителство с БСП и ДПС – „те ще изпълнят целия си 4-годишен мандат“.

„Ветото за промените в Изборния кодекс беше една игра от страна на Радев. Лошите отношения между президента и БСП са единствено в публичното пространство, не знаем какво става зад кулисите“, посочи Грозданова. 

Зам.-председателят на ПП „Републиканци за  България“ отбеляза, че мнозинство няма да бъде постигнато нито с втория, нито с третия мандат. 

Тя констатира, че ГЕРБ е заложила на експертен кабинет, „за да си върне легитимността“.

„Борисов и ГЕРБ ще пришият на ревера си още една брошка, подобна на СДС - НДСВ. Хора, които се чувстват позабравени, биха се изкушили да се върнат в политиката чрез ГЕРБ“, каза още Грозданова. 

„Демократичната общност има шанс за успех. Някой трябва да излезе и да даде лице на нещо ново, защото много хора в България се чувстват непредставени“, завърши тя.

Споделете новината в социалните мрежи:

Свързани новини
Цветанов: Движещата сила, която трябва да обедини коалицията с ПП и ДБ, е България
Цветанов: Движещата сила, която трябва да обедини коалицията с ПП и ДБ, е България
TV1 и ТV+
31.01.2023 г.
Нека да дадем правото и възможността да имаме една стабилна среда, върху която да се гради всичко останало
Прочетете повече