Републиканци за България внесоха искане за изграждането на околовръстен път на Кърджали

Републиканци за България внесоха искане за изграждането на околовръстен път на Кърджали
Републиканци за България внесоха искане за изграждането на околовръстен път на Кърджали
15.06.2022г.

Подписка с настояване за ускоряване изграждането на околовръстен път на Кърджали беше внесена в областната управа от областния лидер на "Републиканци за България" Илия Илиев. Инициативата на местната партийна структура беше подкрепена от 4 320 души.
"Целта ни е да привлечем вниманието на управляващите към проблем, който засяга хилядите жители на Кърджали и цялата област, както и на огромния поток туристи, пътуващи по европейски коридор 9. Огромният трафик от автомобили преминава през центъра на града ни", заяви Илия Илиев. Той посочи, че според официални данни само през летните месеци над 1 милион превозни средства преминават през Кърджали, което води до километрични задръствания.
"Липсата на околовръстен път създава дискомфорт, заплаха е за безопасността на кърджалийци и фактор за замърсяване на околната среда. Всички трябва да обединим усилията си, за да разрешим този проблем“, каза още Илия Илиев. Той посочи още, че от години се говори за реализирането на проекта, а много от сегашните депутати са се упражнявали по темата по време на предизборната кампания, но така и нищо не се е направило за разрешаването на въпроса. 
"Определили сме срок на Министерски съвет от 3 месеца, през които да бъдат извършени съответните проверки и да бъде разгледано предложението, направено от гражданите на област Кърджали. Надяваме се, че държавата ще отдели средства, с които да бъде започнато поетапното решение на проблема", каза още областният координатор на Републиканци за България в Кърджали.

Споделете новината в социалните мрежи:

Свързани новини