Криминалният психолог Тодор Тодоров: Настоящите управници не спечелиха доверието на хората, а надеждите им

Пуснете видеото
Криминалният психолог Тодор Тодоров: Настоящите управници не спечелиха доверието на хората, а надеждите им
Faktor.bg
Криминалният психолог Тодор Тодоров: Настоящите управници не спечелиха доверието на хората, а надеждите им
26.05.2022г.

По-разнебитена и демотивирана системата на МВР не е била, категоричен е дългогодишният служител

Прави впечатление управленската импотентност на управляващите, по отношение взимането на важни решения, а ако изобщо се вземат, то е в последния момент или дори, след като той е отминал. Това обикновено се случва с хора, които се страхуват да поемат отговорност, каза в предаването „оПозиция с Горан Благоев“ на Faktor.bg криминалният психолог и координатор на ПП „Републиканци за България“ – Враца Тодор Тодоров.

„Вече няколко пъти хващам премиера Кирил Петков, че казва неистини, казва това, което му се иска да бъде, а не реалното“, коментира Тодоров.

Като пример психологът даде ареста на бившия премиер Борисов, който бе представен по такъв начин, че хората да решат, че Европейската прокуратура има отношение. „След първоначалната еуфория стана ясно, че този арест не е нищо повече от PR акция. А идеята уж не е да го направят мъченик, особено след като в ГЕРБ от известно време се наблюдава деморализация“, добави Тодоров.

По думите му, отчитайки тежестта на настоящото положение в държавата, сегашният премиер „печели време и замазва очите на хората“.

По отношение на Асен Василев - вицепремиерът с изключително важни ресори, Тодор Тодоров, бе категоричен: „Не ми вдъхва спокойствие, сигурност и доверие – когато го слушам и гледам, аз не му вярвам“.

„По-разнебитена и демотивирана не съм виждал системата на МВР“, заяви още авторитетният криминален психолог, който е дългогодишен служител на вътрешното ведомство. „Имало е моменти, в които в системата се е натрупвало напрежение, но така, както е в момента, не е било“, категоричен бе Тодоров и припомни: „Времето, в което се работеше най-много, нямаше чадър над никого, защото е някойси и единственото верую е било „действайте, работете, свършете работата качествено“, беше между 2009 г. и 2012 година, когато вътрешен министър беше Цветан Цветанов“.

Криминалният психолог обясни, че е постъпил в МВР в края на 1998 г., и за годините, в които е бил част от системата е „сменил“ може би десетина министри. „При Румен Петков положението беше мракобесно, а периодът, в който категорично имаше нулева толерантност към извършителите и на тежки, и на леки криминални престъпления, беше точно между 2009 и 2012 г. Единствено и само г-н Цветанов от вътрешните  министри беше човекът, който категорично е казвал „давайте, бачкайте, за да се стигне до успешна развръзка“.

Тодор Тодоров допълни, че това, което в момента не му харесва в МВР при вътрешния министър Рашков е, че не се работи качествено, понякога избирателно и има толкова тежки проблеми за решаване.

Тодоров сподели, че е симпатизирал на намерението, което премиерът и вицепремиерът първоначално демонстрираха – воля за справяне със сивата икономика. „А не виждаме нищо да е направено“, каза той и заяви: „Настоящите управници не спечелиха доверието, а надеждата на хората, които се надяваха, че нови лица, млади и енергични, бързо ще направят някакви промени. Ама то не става само със сила и енергия - трябва и акъл. Може и да имат желание, но както е казал Хайтов: „Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш“.

По думите му те са подвели хората с тези заявки, още повече, поемайки управлението след една партия, която 12 години е била на власт и която достатъчно добре се е окопала: „Ако управляващите са мислили, че с лека ръка ще им се получат нещата, това показва сериозен дефицит. Този младежки устрем и дръзновение не подхожда на хора, които са се ангажирали сериозно и показва недалновидност в условията на кризи. Това ме кара да не вярвам, че те мога да изведат страната от това положение“, коментира Тодоров и бе категоричен: „Управляващите не си дават сметка, че хората живеят все по-зле“.

По думите му никой не иска нови избори, но и никой не иска сегашното положение да продължава, което е ситуация нонсенс. „Голямата битка пък ще бъде през есента на 2023 г., а ако предсрочни парламентарни избори се проведат преди местните, избирателната активност ще е още по-ниска, а електоратът на ГЕРБ, които са по-скоро зависими хора, отново ще гласуват масово“, каза още Тодор Тодоров.

 

 

 

 

 

 

Споделете новината в социалните мрежи:

Свързани новини
Цветан Цветанов: Отговорност за несправянето с протеста трябва да се търси от СДВР и от Калин Стоянов
Цветан Цветанов: Отговорност за несправянето с протеста трябва да се търси от СДВР и от Калин Стоянов
БНТ
25.11.2023 г.
Оставката на Калин Стоянов ще бъде на дневен ред през предстоящите седмици
Прочетете повече
Цветан Цветанов: Борисов не е част от процесите, той е изпълнител на друг сценарий
Цветан Цветанов: Борисов не е част от процесите, той е изпълнител на друг сценарий
Евроком
24.11.2023 г.
Аз се чувствам удовлетворен, че днес не съм в този сценарий
Прочетете повече
Цветан Цветанов: Политическата спирала в момента е "интересът клати феса"
Цветан Цветанов: Политическата спирала в момента е
Радио "Фокус"
23.11.2023 г.
Интервю за Аудиокаста на "Фокус" "Това е България"  
Прочетете повече