Горан Благоев: Излезте и гласувайте масово, иначе повтаряме статуквото

Горан Благоев: Излезте и гласувайте масово, иначе повтаряме статуквото
Радио "Фокус"
Горан Благоев: Излезте и гласувайте масово, иначе повтаряме статуквото
12.11.2021г.

Голямото предизвикателство пред един истински държавен глава е дългосрочната визия в бъдещето. Това каза в предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ Горан Благоев, кандидат за президент на Национално обединение на десницата. Като президент Горан Благоев би искал да води България на сплотени около съществени, съдбовни национални каузи българи, не объркани, не подтиснати, не обезверени, проспериращи, със стабилна средна класа, а не работещи бедни.

„Идеалът ми е една стабилна държава. Съгласен съм с това, което казва д-р Любомир Канов. Българите в момента са много подтиснати и поради пандемията, и поради икономическата криза, която все повече ни връхлита. И най-вече заради това, че не виждаме светлина в тунела. Има опасност в неделя да повторим резултатите от последните два вота, да имаме отново нестабилен парламент. Ако случайно бъде преизбран и президентът, който допринесе за два нестабилни парламента, място за оптимизъм българите с основание нямат. Затова призовавам всички да гласуват, защото една висока избирателна активност дава много по-големи шансове в парламента да влязат и коалиции като нашата. А една сплотена десница в парламента дава повече шансове за стабилно управление, защото дясното дава решения и не се оправдава за несвършената работа“, допълни Горан Благоев.

За Горан Благоев националната кауза е преди всичко българското национално достойнство.

„Ако погледнем към Брюксел, националната кауза е да се заявим като авторитетна държава, която има своята позиция. Една такава България мога да водя. Националната ми кауза е България във визия 40, 50 100 години. България, която да има български граждани, които да се чувстват такива. Страшната демографска криза, която ни връхлита, е най-големият проблем. Ковид кризата всъщност я задълбочава. Амбицията ми е като президент да обединя българите около това да започнем да преодоляваме демографската криза, за да ни има и след 100 години. Искам да убедя българите в смисъла да бъдем единни пред това изпитание, да имаме интегрирани и образовани общности, които да не разчитат на социални помощи“, подчерта Горан Благоев.

Според Горан Благоев разединението на нацията е реалност и предизвикателство към всеки, който иска коректно да води нацията в нейния път към бъдещето и най-вече не спестява истините, колкото и горчиви да са те.

„Разединението ни до голяма степен е от това, че българинът много се доверява на всякакви лъжемесии. А разединението на една нация трудно се преодолява, особено ако става въпрос за бедна, отрудена нация, която мисли само за насъщния си“, обясни Горан Благоев.

Потенциалът на интелигентните българи трябва да бъде възроден в обществото, но за да се случи, трябва да имаме държава с правила.

Споделете новината в социалните мрежи:

Свързани новини
Горан Благоев пред ФАКТИ: Българската църква може изобщо да не реши за името на македонската
Горан Благоев пред ФАКТИ: Българската църква може изобщо да не реши за името на македонската
Факти.бг
29.06.2022 г.
Ние просто приемаме нещо, което вече е решено очевидно с някакво съгласие
Прочетете повече
Джема Грозданова: Издържахме теста на ЕС дали на нас може да се разчита
Джема Грозданова: Издържахме теста на ЕС дали на нас може да се разчита
TV1
29.06.2022 г.
Коментар на международния секретар на Републиканци за България
Прочетете повече
Горан Благоев: Всеки подритва горещия картоф или горещия камък "Македония", ситуацията е удобна за всички
Горан Благоев: Всеки подритва горещия картоф или горещия камък
БНР
23.06.2022 г.
Македония се превърна в ябълката на раздора, в ненужна заигравка кой е по-големият патриот от другия
Прочетете повече