Петър Москов: Криза се управлява с десни решения, левите я превръщат в национално бедствие

Петър Москов: Криза се управлява с десни решения, левите я превръщат в национално бедствие
24 часа
Петър Москов: Криза се управлява с десни решения, левите я превръщат в национално бедствие
12.11.2021г.

Какво очаквате да се случи в следващия парламент, г-н Москов?

Няма да  се случи промяна. Нито един от политиците и партиите, които обещават промяна, нямат предвид промяната, която искат българските граждани.

За българските граждани няма да се промени нищо, защото остават да ни управляват същите леви либерали, които обслужват интересите на същото задкулисие. Няма да изчезне огромната корупция, няма да се повиши качеството на живот, няма да се модернизира образованието, няма да се промени здравната система. Ще продължават да крадат парите на данъкоплатците по същия начин, както и досега, просто имената на управниците ще бъдат различни.

Но нали няколко от партиите, които ще влязат в парламента, се обявяват категорично срещу статуквото?

Единствената промяна в следващия парламент ще е изваждането на БСП от изолация и вкарването й във властта през задния двор. Трябва да си дадем сметка, че

„битката срещу статуквото“ ще се изчерпи с вкарване на БСП във властта,

защото точно това ни обещават и „Демократична България”, и от партиите на Румен Радев.  Излиза, че целта на цялата „промяна“ е да заменим продукта на комунистите и ДС, който ни управляваше досега -  Борисов и ГЕРБ, със самия оригинал - БСП.

БСП е партията, която 32 години пречи в България да се случи истинска демокрация, не допуска да се развие свободна икономика, убива конкуренцията с корупция, държи ни в енергийна зависимост от Русия, а менторите и върхушката й забогатява от нашите данъци.

БСП може да бъде промяна, но само към още по-лошо, към още по-корумпирано управление, още по-слаба икономика и още по-беден живот.

Каква трябва да е истинската промяна, както я виждате в Национално обединение на десницата?

За да се случи истинската промяна, в България е нужна лустрация или

български закон „Магнитски“.

Трябва да се въведе 10-годишна забрана за достъп до публичните пари на хора и фирми, свързани с бившата ДС и номенклатурата на БКП. Това са хората, които преди години ограбиха парите на държавата в прословутите „куфарчета“, сега продължават да ни ограбват през корупционни държавни поръчки. Докато не прекъснем влиянието на тези хора, които ни управляват от сенките, животът ни няма да се промени. Всичко друго е лъжа и го виждаме вече 32 години. Цялата икономическа сила е в техни ръце. Каквото и да правим, в крайна сметка, парите ни, нашите данъци отиват в техните ръце. През икономическата си мощ те допускат в управлението само удобни, зависими и послушни политици. България е единствената държава в ЕС, която не проведе лустрация, и в резултат на практика продължава да ни управлява същата комунистическа върхушка и нейните наследници. А сега Румен Радев използва предизборната кампания, за да реабилитира и членовете на репресивния апарат на тоталитаризма Държавна сигурност.

Какво пречи на България да се отърве от бедността?

Липсата на добро управление, а доброто управление е дясното управление. От 1944 г. в България няма десница. Вече близо 80 години българската политика куца само на ляв крак. Опитите от 1990 г. да се създаде силно дясно движение бяха овладени от комунистите и

не проведоха лустрация,

не установиха истински свободна и конкурентна среда за икономиката,  не реформираха социалния модел, така че да не краде от работещите, за да издържа неграмотни и безработни малцинства.

България остро се нуждае от силна десница. Само дясното управление дава истински и трайни решения на проблемите на гражданите.

Как дясното би решило проблема с цените в енергетиката и изобщо възможно ли е те да бъдат овладяни?

Скокът на цените в енергетиката е резултат от наложените в целия ЕС леви решения. Това е знамето на победилата левица. Този скок не е естествен и не е резултат на свободния пазар, а беше цел на дългосрочна лява лобистка политика, която си поставя за цел с политически данък да оскъпи до невъзможност да бъдат добивани енергийните суровини на територията на съюза. Това направи всички ни зависими от внос, в случая - от руски природен газ.

От гледна точка на икономическите интереси на европейците Зелената сделка е огромен стратегически провал и плодовете, които ще берем след нея ще стават все по-горчиви. Защото цените в Европа ще стават все по-високи, производството и стоките, произведени тук, ще са все по-малко конкурентноспособни. В резултат и България и всички държави в Европейския съюз ще стават все по-бедни и ще загубят икономическото си влияние в световен мащаб. Това е резултата от ляво-либералното управление в ЕС.

Дясното решение е просто и е само в три стъпки.

Първа стъпка: обявяване на едногодишен мораториум върху политически данък „въглеродни емисии“. Това веднага ще свали цената на тока с 60%.

Втора стъпка: отлагане на затварянето на маришките топлоцентрали до 2050 г.

Трета стъпка: изграждане на собствени възобновяеми източници, които да ни дадат възможност за производство на евтина електроенергия, независима от цените на руския газ. Това са каскадата „Горна Арда“, водната електроцентрала Никопол - Турну-Мъгуреле, пускане в експлоатация на газопровода Стара Загора - Комотини, с който да внасяме по-евтин газ от Азербайджан.

Нито една от всички леви и либерални партии обаче не предлага това единствено правилно за българската икономика решение, защото всички те са обвързани или с европейската либерална левица, или защитават газовите интереси на Кремъл и се стремят да увеличават все повече зависимостта ни от Русия.

Но в управлението на ковид кризата едва ли може да има ляв е десен подход, защо и тук държавата ни не се справя?

Всяка криза може да бъде управлявана само с десни решения. Левите просто я превръщат в хаос, а след това в „национално бедствие“, както сам призна министър Стойчо Кацаров. Не държавата не се справи, не се справиха политиците. Нито в един момент нямаше смело политическо лидерство, каквото видяхме в останалите държави в Европа и света. Здравната криза беше използвана и продължава да се използва, за да раздели българите на мои и твои гласоподаватели. Румен Радев, въпреки че тайно се ваксинира, развя високо знамето против ваксините, за да си осигури политическа популярност сред по-скептичните. Бойко Борисов, който публично се ваксинира, когато беше премиер, сега насажда недоверие към ваксините с фалшиви новини за изтекла годност.

А стъпките за край на тази криза, които предлага Национално обединение на десницата, са три.

Първа стъпка: Държавата мобилизира определен брой лекари и специалисти срещу добро заплащане и до края на годината провежда

масирана информационна кампания за ваксините

във всички населени места на страната. Целта на кампанията трябва да е да достигне до всички рискови групи - възрастни хора, хора с хронични заболявания, хора работещи в рискова среда. Когато на всички тези хора им бъде обяснено всичко за ваксините и за техните заболявания и притеснения, можем да сме сигурни, че те вече могат да вземат напълно информирано и отговорно решение дали да се ваксинират, или не. За тези, които решат да се ваксинират, държавата задължително трябва да осигури лесен достъп до ваксини и в най-малките населени места, където най-често живеят възрастни хора от най-рисковите групи. Целият този процес може да приключи до края на годината.

Втора стъпка: След като в резултат на масираната информационна и ваксинационна кампания процентът на имунизирани българи се е покачил, без да се заблуждаваме, че той може да достигне 80-90%, тази възможност у нас отдавна беше пропиляна, държавата слага край на всички административни ограничения и обществото се връща към нормалния начин на живот. Тези, които са ваксинирани, вече не носят отговорност да пазят неваксинираните, а тези, които са взели решение да не се ваксинират, не очакват от околните да ги пазят с допълнителни мерки.

Трета стъпка: Държавата задължава всички болници за активно лечение, които работят с НЗОК и се издържат със здравните осигуровки на българските граждани, да приемат и да лекуват пациенти с ковид, а не както е сега в тази битка да участват само 1/3 от болниците и да се отказва прием на пациенти, въпреки че българите издържат най-много болнични легла в цяла Европа.

Тези три стъпки ще позволят всички отново

да заживеем заедно, без да се мразим

и да се обвиняваме взаимно, икономиката да заработи и да спрем спиралата на обедняване на цялото общество, учебният процес на учениците да се нормализира, а болничната система да обслужва болните без да броим заетите легла всяка сутрин по медиите.

Споделете новината в социалните мрежи:

Свързани новини
Горан Благоев: Българите – достойна нация, а не работещи бедни
Горан Благоев: Българите – достойна нация, а не работещи бедни
12.11.2021 г.
Национално обединение на десницата е с номер 7
Прочетете повече
Горан Благоев: Излезте и гласувайте масово, иначе повтаряме статуквото
Горан Благоев: Излезте и гласувайте масово, иначе повтаряме статуквото
Радио "Фокус"
12.11.2021 г.
Потенциалът на интелигентните българи трябва да бъде възроден в обществото, но за да се случи, трябва да имаме държава с правила.
Прочетете повече
Цветан Цветанов: Със скандала с машините ГЕРБ реализираха Костинброд
Цветан Цветанов: Със скандала с машините ГЕРБ реализираха Костинброд
BG on AIR
12.11.2021 г.
Ще излязат да гласуват твърдите ядра на тези партии, които разчитат точно на това, смята той
Прочетете повече