Цветан Цветанов: Хората показаха, че не искат тази симбиоза между ГЕРБ и ДПС

Пуснете видеото
Цветан Цветанов: Хората показаха, че не искат тази симбиоза между ГЕРБ и ДПС
Цветан Цветанов: Хората показаха, че не искат тази симбиоза между ГЕРБ и ДПС
10.11.2021г.

Винаги съм бил последователен в действията си да защитавам обществения интерес, а като великотърновски народен представител съм подкрепял местната власт при решаването на неотложните и важни въпроси, помагал съм на всички кметове на общини и най-вече на областния център, защото знаем, че това е мястото, даващо основната посока за развитието на региона. Това каза пред великотърновски журналисти водачът на листата с номер 7 на Национално обединение на десницата Цветан Цветанов, който през 2009 г. бе мажоритарно избраният от жителите в областта кандидат, а през следващите десет години винаги е представлявал в парламента Велико Търново и региона.

Пред репортерите Цветанов припомни, че в търновски храм е кръстена Василена – средната от трите му дъщери и сподели, че се чувства емоционално свързан с региона.

Той изрази съжаление за това, което се видя по време на кампанията: „Много прякото ангажиране на кмета на Велико Търново Даниел Панов с кампанията на Движението за права и свободи“. Цветанов припомни начина, по който през 2015 г. великотърновският кмет е бил избран за председател на НСОРБ: „Тогава се намери консенсус с политическите семейства, защото смятаха, че този председател трябва да бъде равно отдалечен от тясно политическите принципи на една политическа формация“.

Частичните кметски избори, провели се в началото на октомври в Стражица, по думите на Цветан Цветанов, са белег, че хората не искат тази симбиоза между ГЕРБ и ДПС: „Показаха го ясно с изборната победа на кандидата, който беше алтернатива на това статукво, което се заформи“.

В старата столица водачът на десницата Цветан Цветанов припомни, че през 2009 г. партията, към която тогава принадлежеше получи огромната подкрепа на повече от 1 600 000 гласоподаватели, като коментира: „Защото хората повярваха в това, че ще спрем зависимостта от Русия в енергийните проекти и че действително ще държим много отдалечено от властта и ГЕРБ няма да се докосва, до подкрепата на Движението за права и свободи. Това, което успях да направя, когато бях министър на вътрешните работи и вицепремиер е, действително тези принципи да бъдат спазвани. И когато правех съответните приемни, хората споделяха подкрепа за тази последователност и позицията, която отстоявах“.

Енергийната криза и зависимостта на страната ни от руския газ бе друга от темите, коментирани във Велико Търново. Цветанов припомни, че след отправените официални питания, служебният министър на енергетиката също не успя да намери т.нар. Пътна карта за развитието на газопреносната мрежа у нас, подписана от „Газпром“ и тогавашния министър от ГЕРБ Теменужка Петкова. „Представете си за каква държава и за какво държавно управление говорим, при положение, че нямаме документите за проекти, свързани с огромен финансов ресурс и риск, който е само за нашата страна. Това означава, че има хора, които прокараха руските интереси и направиха страната ни много по-зависима от руските енергийни проекти“, категоричен бе Цветан Цветанов, заявявайки, че  отговорността е на правителството на Борисов в последния мандат.

Цветанов припомни и факта, че вече 12 години не е изградена интерконекторната газопреносна връзка Комотини - Стара Загора, която е с трасе от 170 км и би дала на страната ни възможност реално да потребява по-евтиния с 20% азерски газ, но за разлика от това 470-километровата отсечка на „Турски поток“, който минава през страната ни директно, беше изградена за по-малко от две години.

„Турски поток“ ни се представяше като възможност да се газифицират много области през територията на страната, но само да кажа, че това трасе от 470 км влиза и излиза от страната само като транзит, без  абсолютно никакво разклонение в страната, което би дало възможност за газифициране на регионите. И е изградено със заеми от българското енергийно дружество „Булгартрансгаз“ в размер на 3 милиарда лева. Това са пари, които българските данъкоплатци ще плащат, а от транзитни такси няма как да бъдат възстановени тези средства“.

„Гласувайте с номер 7 в интегралната бюлетина за Национално обединение на десницата, защото това е истинското дясно“, призова във Велико Търново Цветан Цветанов. Той бе категоричен, че Горан Благоев и д-р Ивелина Георгиева са единствената дясна кандидатпрезидентска двойка, която е срещу левия кандидат Румен Радев и която не скри политическото си семейство зад инициативен комитет. 

Споделете новината в социалните мрежи:

Свързани новини
Републиканци за България: „Военно-техническа“ помощ за Украйна отново няма, но пък коалицията оцеля
Републиканци за България: „Военно-техническа“ помощ за Украйна отново няма, но пък коалицията оцеля
04.05.2022 г.
Всички парламентарно представени партии показаха слабост,  а десните партии отстъпиха от позициите си
Прочетете повече
Републиканци за България: Свидетели сме на политически цинизъм, а парламентът ще разгледа военната помощ за Украйна, ама друг път
Републиканци за България: Свидетели сме на политически цинизъм, а парламентът ще разгледа военната помощ за Украйна, ама друг път
21.04.2022 г.
Не им стига силата да вземат решение, защитаващо както достойнството на държавата ни, така и живота на невинни хора
Прочетете повече