Цветан Цветанов във Велико Търново: Искаме бизнесът да бъде оставен да работи спокойно

Пуснете видеото
Цветан Цветанов във Велико Търново: Искаме бизнесът да бъде оставен да работи спокойно
Цветан Цветанов във Велико Търново: Искаме бизнесът да бъде оставен да работи спокойно
31.10.2021г.

Обединихме усилията си, за да покажем силния десен глас, който липсва в българската политика. Възстановяването на дясното е една от основните задачи пред Националното обединение на десницата. Това каза в интервю за телевизия „Видеосат“ Цветан Цветанов, водач на листата с номер 7 на коалиция „Национално обединение на десницата“ за Великотърновския избирателен район.

„Много са тези, които днес застават пред избирателите с изказвания, че няма ляво, няма дясно. Но когато имаш тази координатна система, всяко от въпросните политически семейства носи своята отговорност“, каза Цветанов.

„В дясното сме за семейните ценности и за това, че по българската конституция семейството се състои от мъж и жена, за образование, което дава възможност за повече перспектива, за повече възможности за бизнеса и по-малко ангажимент на държавата с тези репресивни и контролни органи, които в един момент, повече се явяват като политически, а не като обективен контрол. Искаме бизнесът да бъде оставен свободно да работи, регионите в страната да се развиват, да няма тази концентрация в столицата и в 2-3 големи града“, обясни водачът на листата с номер 7.

Гарантиране на екологичното равновесие в страната, е друг много важен приоритет на консервативнодесния политическия съюз, категоричен бе Цветанов, който допълни: „Запознат съм с проблема за изграждането на кариера край с. Върбовка, Павликенско и че нейната експлоатация ще доведе до горене на тонове отпадъци“. За пореден път, след като преди дни излезе с остра позиция по темата, той заяви, че това е недопустимо.

По повод хода на предизборната кампания, водачът на листата с номер 7 заяви, че хората в областта трябва да имат възможността да чуят мнението на кандидатите на всички политически формации: „Но виждаме, че във Велико Търново малко се пренебрегват всички останали кандидатпрезидентски двойки и водачи на листи, а кметът концентрира вниманието си върху това да покаже личното си отношение към Движението за права и свободи и към ГЕРБ. Тази симбиоза вече става видна за всички“.

Цветанов припомни, че като народен представител за времето от 2009 до 2019 година непрестанно е бил в течение на проблемите пред жителите в региона и е отстоявал техните интереси. „Хората трябва да бъдат информирани и да знаят, че тези, които избират, няма да се противопоставят междуличностно, а ще търсят решения на политики“, убеден е Цветан Цветанов, който добави, че това важи с още по-голяма сила в днешните условия на криза, която по думите му, е чисто политическа.

„Енергията е много скъпа. Трябва да го кажем и да информираме хората, че държавата не успя да направи тази диверсификация, която ни беше представяна години наред от бившия министър-председател. Знаете, че газовият хъб „Балкан“ трябваше да бъде факт и това беше начинът, по който подведохме ЕК - че ще правим този хъб. Газов хъб „Балкан“ няма. Има само виртуална борса, която се извършва в момента. Това, което ни се гарантираше с „Турски поток“ - че ще осигури диверсификация, всъщност се оказа, че сега тази тръба минава транзитно. Влиза и излиза от България без никакво разклонение, за нито един регион. Което означава, че 90% от този газ, минаващ през въпросната тръба, е резервиран от „Газпром“ и никой друг не може да пусне количества. Ако имахме изградена връзката „Комотини - Стара Загора“, ние физически щяхме да имаме т.нар. „азерски“ газ. Една трета от потреблението на страната можехме да си осигурим от азерския газ, който е с 20% по-ниска цена от този на „Газпром“.

Цветан Цветанов коментира и ковид кризата, като по думите му от самото начало на пандемията липсва политическо лидерство. „Тази пандемия влезе в предизборната риторика на определени политически лидери и те не взимаха решения на база експертизата на здравните институции, а просто правеха политическия си пиар. За това миналата година бяхме държавата в Европейския съюз с най-голяма смъртност. Днес няма промяна - ние отново сме държавата с най-голяма смъртност. И при предишното правителство с министър проф. Костадин Ангелов, и при сегашния Кацаров, виждаме, че липсва това лидерство, което да е водещо при взимането и планирането на мерки“, каза Цветанов и коментира,  че това се наблюдава и „когато направиш всичко възможно да убиеш ресторантьорския бизнес, а знаем, че във великотърновска област значителна част от икономиката е ресторантьорство и хотелиерство“.

За сериозна информационна кампания относно всичко, свързано с ваксинацията, апелират от Национално обединение на десницата, за да може всеки да вземе своето решение без принуда, на база надеждна информация, обясни още водачът на листата с номер 7.

Споделете новината в социалните мрежи:

Свързани новини
Цветанов: Слабата политическа мощ, която наблюдаваме, не дава хоризонт за страната ни
Цветанов: Слабата политическа мощ, която наблюдаваме, не дава хоризонт за страната ни
Радио "Фокус"
16.05.2022 г.
Няма антикризисни мерки, които да подпомогнат както бизнеса, така и гражданите
Прочетете повече
Христо Казанджиев: България показа, че може и без руските доставки на газ
Христо Казанджиев: България показа, че може и без руските доставки на газ
TV1 и ТV+
13.05.2022 г.
Важно е газовата връзка Стара Загора-Комотини да заработи
Прочетете повече
Горан Благоев: Македонците ще имат проблем с името на църквата си
Горан Благоев: Македонците ще имат проблем с името на църквата си
11.05.2022 г.
По думите му вече не е възможно Българската православна църква да стане църква-майка на Македонската
Прочетете повече