Д-р Виктор Серафимов: Приоритетите ни за Бургас са проблемите на хората, а десницата не ги отлага, решава ги!

Д-р Виктор Серафимов: Приоритетите ни за Бургас са проблемите на хората, а десницата не ги отлага, решава ги!
Flagman.bg
Д-р Виктор Серафимов: Приоритетите ни за Бургас са проблемите на хората, а десницата не ги отлага, решава ги!
30.10.2021г.

Област Бургас ни е безкрайно важна и скъпа на всеки един от листата ни. Приоритетите ни не са се променили, това са проблемите на хората – туризмът, спортът, младите хора, които напускат града с невероятни темпове, са отново акцент на програмата ни за развитие на региона. Това каза д-р Виктор Серафимов, водач на бургаската листа на Национално обединение на десницата, в което влизат партиите „Републиканци за България“ и Консервативно обединение на десницата. Днес д-р Серафимов бе на обиколка в Бургаска област заедно с кандидата за президент на коалицията Горан Благоев. Двамата се срещнаха с избиратели, пред които представиха основните акценти и приоритети от предизборната им платформа.

Дискусията се състоя в Културен център „Морско казино“, а по-късно Горан Благоев и Виктор Серафимов, придружени от кандидати за депутати от листата за 2 МИР-Бургас, избраха още по-прекия контакт с бургазлии и разговаряха с граждани по централните улици „Богориди“ и „Александровска“.

Д-р Серафимов е част от предизборния щаб на Национално обединение на десницата, административен секретар и говорител на Републиканци за България, той за трети път оглавява листата в Бургас и добре познава проблемите на града и региона. Обединението участва в изборите под номер 7.

„По време на предишните две кампании обиколихме всички общини в област Бургас, бяхме в безкрайно много села, срещнахме се с много хора, естествено спазвайки всички противоепидемични мерки. Тази кампания отново залагаме на личните срещу, за нас е важно да чуем гласа на хората, за да сме им полезни“, обясни пред журналисти д-р Серафимов.

Водачът на бургаската листа бе категоричен, че обединяването на ПП „Републиканци за България“ с КОД по никакъв начин не променя приоритетите им за Бургас и региона.

„Различното в тази кампания е, че с нашите колеги от КОД направихме коалиция. Защо го решихме? Отговорът е елементарен – в две кампании и двете партии на практика говорехме едни и същи неща, сега решихме да го направим заедно. Ние смятаме, че е нужно всяка държава да има силна десница. Старата десница отдавна предаде своите цели и стремежи, дори и идеали. През 90-те години говорехме за ограничаването на структурите на бившата държавна сигурност, за разкриване на всички досиета на ДС, но това останаха едни теми, които някак си бяха подритнати и изчезнаха от фокуса на общественото внимание. Това, което не се коментира всъщност е, че пълният обем на досиетата на ДС всъщност бяха разкрити, те бяха предоставени на Комисията и това се случи през 2010 година – не от така наречената десница, а от Цветан Цветанов като вътрешен министър. Това са теми, по които ние имаме много устойчиви виждания и които споделяме с нашите колеги от КОД“, каза д-р Серафимов.

Той коментира и позицията на коалицията по отношение на противоепидемичните мерки. Според д-р Серафимов трябва да се проведе кампания за ваксиниране, но не по начина, по който се случва в момента от страна на служебното правителство.

„Вкарваме едни противоепидемични мерки, до обяд вече ги променяме малко, в ранния следобед ги отменяме напълно, късния следобед ги връщаме в пълен обем, на следващия ден все едно започваме отначало, това е резултат от един панически страх от поемане на отговорност, което съсипва хората, бизнеса. Тоталният страх ни води в още по-тежка ситуация. Понятието зелен сертификат е много особен, не ме разбирайте погрешно, ние като партии и като коалиция наистина вярваме, че ваксинирането е единственият път да излезем от здравната криза. Но въвеждането на зелен сертификат при едва 20 % ваксинирани е абсурдна стъпка, категорична политическа грешка“, смята водачът на Национално обединение на десницата в Бургас. Той си е направил труда да провери и останалите държави, в които има същото изискване.

„Зелен сертификат се въвежда при достигане на определен процент ваксинирани. Най-ниският процент в ЕС преди България е 50%. Тук направихме тази стъпка при около 20%. Така ние ограничаваме правата на над 80% от населението. Тази кампания води до отлив и втърдяване на позициите на хората, които са против ваксинирането. Това е една политическа незрялост, която виждаме от президента Румен Радев. Защо посочвам него –последните 6 месеца на практика той еднолично управлява държавата. Не го казвам като някакъв проблем, така казва нашата Конституция, но факт е, че той носи политическата отговорност и трябва да я понесе“, категоричен бе д-р Серафимов.

Преди да даде думата на кандидата за президент Горан Благоев, политикът коментира пред присъстващите и регионалната политика на партията и проблемите, чието решаване ще са приоритет в 47-ото Народно събрание.

„Какво става с младите хора, които с невероятни темпове напускат града? През лятото имаше много хора в града, в момента е края на месец октомври, хора, за съжаление, няма. Какво се случва със спорта – една тема, която е болна в града. Спортът в Бургас е давал и продължава да дава шампиони, но се опасявам, че не е в този обем, който сме свикнали да виждаме. И това е в резултат от една целенасочена, нехайна политика. Не на послендо място – туризмът - основен бранш, който увлича малкия и средния бизнес в района. Държавната политика в този сектор я няма. Видяхме, че сезонът не беше толкова лош, колкото очаквахме, това се случи по някаква невероятна случайност, просто чужденците не успяха да дойдат и българите решиха да почиват в родината, за да не правят писиар тестове за другите държави. А догодина какво ще стане? Има ли сключени договори с държави, които системно да изпращат туристи насам? Отговорът е – ами, не знаем, ще видим по нататък. Само че десницата не казва по-нататък. Тя гледа проблемите днес и ги решава. Това ще предложим ние за Бургас“, обясни д-р Серафимов, след което представи пред присъстващите кандидата за президент.

Горан Благоев е публицист, журналист и историк. Няма нужда от представяне, тъй като е познат на широката аудитория от дългогодишния си телевизионен опит, винаги е бил последователен в своите позиции, каза д-р Серафимов. Кандидатът за вицепрезидент на Национално обединение на десницата д-р Ивелина Георгиева, която поради професионални ангажименти не успя да дойде в Бургас, е изключително стойностен човек, лекар, педиатър, работила е в Спешна помощ, а до момента – в лечебно заведение, където на първа линия лекува ковид болни.

Горан Благоев обясни, че е щастлив да е в Бургас – районът, който изключително много обича и цени. Според него хората обичат не само лятното море, но и през есента и зимата то носи своя чар и е необходима държавна политика, за да може Черноморието да предлага целогодишно качествен туристически продукт, както е в другите държави в света.

Кандидатът за президент Горан Благоев каза, че с чест и голяма отговорност е приел номинацията си да участва в битката за „Дондуков 2“ заради ценностите, които дясната идея изповадва. Той е категоричен, че това е верният път да се гради проспериращо общество. „Като президент ще работя за пълната интеграция на нашите общности, не казвам малцинства, защото, за съжаление тази дума доби негативна оценка. Да бъдат качествено образовани, да се интегрират в обществото. Да носят българската идентичност. Заявявам и ще го направя“, заяви Благоев пред избирателите, като добави, че един президент трябва да бъде визионер.

Той коментира и кризата, предизвикана от пандемията. Кандидатът за президент смята, че държавният глава трябва да води диалог, да е сред хората, а не да се разделят хората на ваксинирани и неваксинирани. Хората нямат доверие, вярват в конспирации, защото са неинформирани, което трябва да се промени, счита той.

„Ние сме автентичната десница, която ще преодолее всичките наслагвания и недостатъци от миналото. Трябва да работим, за да поставим основите. Ние предлагаме решенията, а не търсим оправдания на несвършеното нещо“, категоричен бе Горан Благоев.

Споделете новината в социалните мрежи:

Свързани новини
Републиканци за България: „Военно-техническа“ помощ за Украйна отново няма, но пък коалицията оцеля
Републиканци за България: „Военно-техническа“ помощ за Украйна отново няма, но пък коалицията оцеля
04.05.2022 г.
Всички парламентарно представени партии показаха слабост,  а десните партии отстъпиха от позициите си
Прочетете повече
Републиканци за България: Свидетели сме на политически цинизъм, а парламентът ще разгледа военната помощ за Украйна, ама друг път
Републиканци за България: Свидетели сме на политически цинизъм, а парламентът ще разгледа военната помощ за Украйна, ама друг път
21.04.2022 г.
Не им стига силата да вземат решение, защитаващо както достойнството на държавата ни, така и живота на невинни хора
Прочетете повече