Цветан Цветанов: С внушения и лични нападки си служат само хора без политически аргументи

Цветан Цветанов: С внушения и лични нападки си служат само хора без политически аргументи
Цветан Цветанов: С внушения и лични нападки си служат само хора без политически аргументи
04.08.2021г.

Днес името ми отново бе споменато в Народното събрание, този път по време на дебатите за съставяне на парламентарна комисия, която да изяснява дали е оказван полицейски натиск в предизборната кампания за 46-и парламент.

Заради контекста и направеното внушение за мои действия като вътрешен министър, бих искал да опресня паметта на Николай Хаджигенов и хората като него, озовали се отскоро в политиката.

По време на всички провеждани редовни и предсрочни парламентарни избори, в които съм участвал, не само, че не съм заемал такава позиция, но и министрите на вътрешните работи са били личности от различни политически сили или други формации.

При провеждането на парламентарния вот през 2009 г., когато за първи път взех участие в политическия живот на страната, управляваше Тройната коалиция, с премиер Сергей Станишев и вътрешен министър Михаил Миков.

Предсрочните парламентарни избори през 2013 г. бяха организирани и проведени от служебно правителство, със служебно назначен премиер Марин Райков и с вътрешен министър Петя Първанова.

Последвалото катастрофално управление на кабинета „Орешарски“ доведе до нов предсрочен вот, организиран и проведен от служебен кабинет с министър председател проф. Георги Близнашки и министър на вътрешните работи Йордан Бакалов.

Нови предсрочни избори се проведоха и през 2017 г., когато назначеното от президента Радев служебно правителство се ръководеше от проф. Огнян Герджиков, а вътрешен министър беше настоящият президентски секретар по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов.

Тази кратка ретроспекция ясно показва, че твърденията по мой адрес са абсолютно безпочвени. С подобни лъжи, внушения и лични нападки си служат само хора без политически аргументи. Такова поведение означава само едно – че нямаш никаква визия за развитие, а това не би могло, по никакъв начин, да е полезно за страната ни.

 

Споделете новината в социалните мрежи: