Цветан Цветанов в Перник: Имаме най-добрата управленска програма

Цветан Цветанов в Перник: Имаме най-добрата управленска програма
PernikNews
Цветан Цветанов в Перник: Имаме най-добрата управленска програма
12.03.2021г.

Предизборна среща със свои симпатизанти и съмишленици проведоха днес кандидатите за депутати от ПП „Републиканци за България“ за 14 МИР Перник. Подкрепата към листата заяви на място и председателя на партията Цветан Цветанов. На срещата присъстваха водачът Иван Анчев, Сергей Тодоров – областен координатор на ПП „Републиканци за България“, Ерика Тодорова – занимаваща се с бизнес и Владимир Серафимов – перничанин с богата биография и опит в областта на енергийните проекти.

„ПП „Републиканци за България“ представя най-добрата управленска програма. Защото когато се явяваш на избори, трябва да представяш възможните решения по определени теми. За сектори, които се нуждаят от реформи. Благодарен съм, че създадохме един много силен отбор от знаещи и можещи млади хора. Основният проблем на страната е, че младите хора излизат от родните си места и отиват в големите градове или чужбина. Ние искаме да направим активни политики за младите хора, които да върнат доверието в политиката. Да съхраним нацията и да им дадем възможности за реализация. За мен е голяма чест, че водач на пернишката листа е Иван Анчев. Убеден съм, че с капитан на такъв отбор като Иван Анчев ще имаме успех. Перничани ще гласуват за държава с правила. 21 век, 21 номер за 21 секунди – това е печелившата комбинация“ ,каза Цветан Цветанов.

Основните акценти в програмата на Републиканци за България са: Върховенство на закона; Закриване на специализираните съдилища и прокуратура; Електронно управление; Плоският данък е основен акцент в управленската програма като възможност за повече инвестиции и подпомагане на бизнеса; Помощ за малкия и среден бизнес; Енергетика и енергийни проекти; Завършване на интерконекторната връзка България-Гърция; Чистотата на въздуха.

Цветанов беше категоричен, че трябва да има повече регионални политики, което в частност би се отразило и на развитието на Пернишка област. В момента няма визия и концепция за това.

„Патентният данък е изключително важен за бизнеса и не случайно той е сред приоритетите в програмата ни. Бизнесът трябва да бъде освободен от административен натиск. Патентният данък трябва да бъде разширен като обхват. Трябва да се съживи предприемчивостта на активните българи, това е съществено за гръбнака на българската икономика“, сподели кандидатът за депутат Ерика Тодорова.

„Републиканци за България е млада партия, средната възраст на кандидатите за депутати от листата за Перник е 35 години. В листата има прекрасни млади хора, с визия и професионален опит за развитието не само на Перник, но и на държавата като цяло. Радвам се, че има все повече хора, които ни подкрепят. Екип от експерти е разработил програмата на партията по секторни политики", каза водачът на листата Иван Анчев.

„Правова държава, образование и силна икономика – това са приоритетите за развитието на държавата. И тя ще стане притегателна сила за много хора, които биха се върнали  от чужбина. „Политикът мисли за следващите избори, държавникът мисли за следващото поколение“. Тази мисъл трябва да е водеща при определяне на приоритетите. Ако ние мислим за България в дългосрочен план, трябва да хвърлим всички усилия за изграждане на едно структурно добре развито образование. Затова в нашата управленска програма е предвидено да се заделят 5% за образование и 3% за иновативни дейности“, каза още Анчев.

Споделете новината в социалните мрежи: