Цветанов и Вълнев откриха офис на Републиканци за България в Попово

Цветанов и Вълнев откриха офис на Републиканци за България в Попово
Цветанов и Вълнев откриха офис на Републиканци за България в Попово
16.02.2021г.

Председателят на ПП „Републиканци за България” Цветан Цветанов и заместник-председателят Павел Вълнев, заедно с областния координатор на Търговище Тоника Колева официално откриха офиса на партията в град Попово, който ще бъде с основна координираща роля и за общините Опака и Антоново.

По-късно в офиса на ПП „Републиканци за България” в Търговище, който се намира в центъра на града на ул. „Васил Левски“ 13, те проведоха работна среща с представители на местните медии.

„ПП „Републиканци за България” вече изгради своето хоризонтално покритие в цялата страна“, заяви пред журналисти председателят Цветан Цветанов. По време на срещата бяха дискутирани основните цели на новоучредената пария и визията й за развитие на България, както и бяха представени насоки по секторните политики, за които ПП "Републиканци за България" ще работи занапред.

„Ние от Републиканци за България залагаме на младите, знаещите и можещите хора при разработването на секторните политики, чието представяне вече започнахме”, заяви  Цветанов. „Правим всичко възможно да достигнем до всички българи, които желаят промяна на статуквото“, добави той.

Председателят на партията коментира, че от изключителна важност е всеки гражданин на България да научи за реалните решения, които предлага „Републиканци за България” в секторите „Правосъдие”, „Земеделие”, „Електронно управление” и другите, които ще залегнат в програмата на партията.

Цветан Цветанов критикува взетото решение за недопускане упражняване правото на вот по пощата за българите, живеещи в чужбина, което се явява „ограничаване на конституционното право на тези над 2 000 000 български граждани”. „Ние винаги сме вярвали, че трябва да правим политики, които да достигат до тях и политики, които да дават възможност тези български граждани да се връщат в страната”, категоричен бе председателят на ПП „Републиканци за България”.

Заместник-председателят Павел Вълнев коментира, че българите в чужбина са активни и работещи хора, реализирали се в различните сфери на социално-икономическия живот. „Вярвам, че този 30-годишен преход в България трябва да приключи и българите в чужбина могат да бъдат движещата сила за тази промяна. Очаквам, че хората ще повярват в нас и на 4 април ще направят правилния избор”, заяви Вълнев.

В разговорите със симпатизантите на партията и медии се засегнаха наболели проблеми в национален и регионален план и най-вече тежка икономическа криза, която е обхванала държавата вследствие пандемията от Covid-19 през последната година. Малкият и среден бизнес е изправен пред тотален фалит и липса на алтернатива, а някой сектори на икономиката дори нямат възможност да работят, поради неправилната политика водена от правителството и липсата на работещи мерки и финансово подпомагане. Затова една от най-основните насоки на ПП „Републиканци за България” в бъдеще ще е за създаване на работеща стратегия за преодоляване на икономическата и социална криза в България и създаване на нормална среда за бизнеса и достоен живот за всички български граждани.

Споделете новината в социалните мрежи: