Цветан Цветанов и Павел Вълнев са на работна обиколка в област Благоевград

Цветан Цветанов и Павел Вълнев са на работна обиколка в област Благоевград
Цветан Цветанов и Павел Вълнев са на работна обиколка в област Благоевград
10.02.2021г.

Председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов, заедно със заместник-председателя на партията Павел Вълнев, областния координатор Атанас Камбитов, членове и симпатизанти, посетиха общините в Благоевградска област - Кресна, Струмяни, Петрич, Сандански и Разлог.

Пред привърженици на ПП „Републиканци за България“ Цветанов заяви, че партията трябва да бъде незаобиколим фактор на политическата сцена и водеща политическа сила, включително на територията на област Благоевград.

„За мен е предизвикателство това, което правим всички заедно, защото знаем какви са последствията от сегашното управление. Особено последната година и половина - раздаване на пари, никаква помощ за малкия и средния бизнес. Удовлетворяват се само желанията, които са най-близки до управляващите. Създадоха се държавни предприятия, които започнаха да харчат парите на българския данъкоплатец, заобикаляйки обществените поръчки, това повече не може да продължава. Не трябва да продължава и безотчетното раздаване на пари, което в момента наблюдаваме. Всички ние виждаме негатива в управлението. Знаем, че  процентите, които се дават за ГЕРБ са нереални. По време на срещите,  хора, с които съм работил през годините казват, че никой няма да гласува за тях“, каза Цветан Цветанов.

Той допълни, че въпреки това страхът от репресии е голям.

Републиканци за България може да бъде алтернатива на сегашното управление. Предстоят ни тежки избори. Важно е всеки един от нас да отиде да гласува.

Председателят на партията благодари на бившите кметове на Благоевград, Сандански и Банско – Атанас Камбитов, Кирил Котев и Георги Икономов, и настоящи координатори на партията, за постигнатите резултати през годините.

„Атанас Камбитов даде много силен импулс за промяната на Благоевград. Вие знаете, че администрацията, с която работеше, беше обърната към хората. Едно от доказателствата за това са санираните блокове в областния център. Искам да благодаря за подкрепата, която получаваше през годините и Кирил Котев, защото доверие се дава на хора, които могат да изпълнят поетите ангажименти“,  каза още Цветан Цветанов. 

Той допълни, че до няколко дни партията ще започне с представянето на секторните политики, които ще бъдат достъпни за хората.

По време на визитата в Благоевградска област, заместник-председателят на партията Павел Вълнев подчерта, че България е изправена пред много сериозен избор и че е време т.нар. „преход“ да бъде преминат.

„Като човек, представител на българите в чужбина, направих няколко срещи с хора зад граница. В тях участваха представители на бизнеса, общественици и творци. Всички те споделят разочарованието си от властта, от това, че нищо не е направено, за да бъдат гарантирани конституционните им права. 2 млн. българи бяха умножени по 0. За тези хора, ще е много трудно да гласуват на изборите“, коментира Павел Вълнев.

Той подчерта, че към днешна дата не се прави нищо и за туристическия бранш, а ресторантьорите и хотелиерите не получават необходимата подкрепа. 

„Туризмът е един от най-засегнатите сектори в момента. Сред нещата, които ще направим, когато влезем в парламента, е да защитим бранша, няма да позволим той да бъде унищожен“, заяви още Вълнев.

Областният координатор на ПП „Републиканци за България“ - Благоевград д-р Атанас Камбитов подчерта, че не се съмнява в успеха на партията на предстоящите парламентарни избори.

„Нашата амбиция е да имаме парламентарно представителство, но това не е самоцел. Истината е, че имаме ясни, дефинирани идеи и визия как те да бъдат постигнати. В момента, при сегашното управление, всичко това липсва.

Г-н Цветанов е човек, който, когато поеме конкретен ангажимент го изпълнява. Казвам го от личен опит. Затова заставам зад него. Нещата, които се направиха в градове като Благоевград, Сандански и Банско, в голямата си част се осъществиха именно благодарение на подкрепата му. Думата при него е закон. Този факт е изключително важен, защото ако погледнем отлива на хора от политиката в този момент, можем да си дадем ясна представа, че същият се дължи именно на това, че не се изпълняват поети ангажименти. Много е лесно да обещаеш нещо, важно е след това го изпълниш.

Ние знаем как да работим и смятам, че сме го доказали. Имаме амбицията ПП „Републиканци за България“ да бъде една от водещите политически сили в нашата област. Защо да нямаме и първия кмет от партията в Благоевград? Знаете, че очакваме ВАС да се произнесе по казуса с настоящия кмет. Нашият ангажимент към избирателите е с един по-широк хоризонт“, коментира д-р Камбитов.

Днес официално бе открит и партийният офис в град Сандански.

Кирил Котев също изрази увереност в успеха на партията на предстоящите избори. „Всеки от нас желае да работи, да се развива. Когато се действа по правилата, нещата се получават“, коментира Котев, който е координатор на Републиканци за България за община Сандански.

По време на обиколката в Благоевградска област беше проведено и учредително събрание в община Разлог, по време на което единодушно беше избран за общински координатор Димитър Кондев.

Кондев е млад човек с активна гражданска позиция, завършил висшето си образование в Германия, женен с две деца. Според него Разлог е град, който заслужава да има избор, а не да бъде управляван години наред само с един подход и по една политическа матрица.

„Винаги съм заявявал, че в управлението на общината, чрез мнения, консултации и конкретна помощ, трябва да се ангажират всички подготвени и образовани хора от града – по проблеми на културата, образованието и цялостното развитие на общината. Кметският екип не е в състояние сам да обхване всички проблеми и да очертае перспективите на общината. За съжаление обаче, тези мои мнения, споделяни и от много уважавани граждани на Разлог, на практика винаги са били пренебрегвани. Нещо повече в последните години дори се правеха опити изцяло да бъдат заглушавани. Затова и се стигна до това мое решение.

Чувствам се подготвен и уверен. И нещо много важно – убеден съм, че ПП „Републиканци за България“ – Разлог ще удовлетвори очакванията на всички, които искат и имат какво да кажат по проблемите на общината.

Ще се борим активно за електронното управление и необходими законодателни промени, които дават възможност за електронно гласуване.

Благодаря за огромното доверието, което ми се оказва и уверявам, че ще работя активно за реализирането на приоритетите на ПП „Републиканци за България“ , за да бъдем незаобиколим фактор на местно и национално ниво“, коментира Димитър Кондев.

Работното посещение продължава и в утрешния ден в останалите общини от областта.

Споделете новината в социалните мрежи:

Свързани новини
Горан Благоев към Румен Радев: Робувате на зависимости, разделяте българите на „свои“ и „чужди“
Горан Благоев към Румен Радев: Робувате на зависимости, разделяте българите на „свои“ и „чужди“
25.07.2022 г.
Реториката Ви относно „фашизма“ и „антифашизма“ подозрително съвпада с тази на Путин
Прочетете повече
Цветан Цветанов: Избори сега са в интерес на ГЕРБ, за да излязат от изолация за местния вот
Цветан Цветанов: Избори сега са в интерес на ГЕРБ, за да излязат от изолация за местния вот
24.07.2022 г.
Страната остава да върви по пътя на политическа турбулентност, което няма да покрие очакванията на хората. Политическите формации консолидират твърдите си ядра, за да могат да разчитат на успех в предсрочни избори.
Прочетете повече