Цветан Цветанов и Павел Вълнев са на работна обиколка в област Благоевград

Цветан Цветанов и Павел Вълнев са на работна обиколка в област Благоевград
Цветан Цветанов и Павел Вълнев са на работна обиколка в област Благоевград
10.02.2021г.

Председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов, заедно със заместник-председателя на партията Павел Вълнев, областния координатор Атанас Камбитов, членове и симпатизанти, посетиха общините в Благоевградска област - Кресна, Струмяни, Петрич, Сандански и Разлог.

Пред привърженици на ПП „Републиканци за България“ Цветанов заяви, че партията трябва да бъде незаобиколим фактор на политическата сцена и водеща политическа сила, включително на територията на област Благоевград.

„За мен е предизвикателство това, което правим всички заедно, защото знаем какви са последствията от сегашното управление. Особено последната година и половина - раздаване на пари, никаква помощ за малкия и средния бизнес. Удовлетворяват се само желанията, които са най-близки до управляващите. Създадоха се държавни предприятия, които започнаха да харчат парите на българския данъкоплатец, заобикаляйки обществените поръчки, това повече не може да продължава. Не трябва да продължава и безотчетното раздаване на пари, което в момента наблюдаваме. Всички ние виждаме негатива в управлението. Знаем, че  процентите, които се дават за ГЕРБ са нереални. По време на срещите,  хора, с които съм работил през годините казват, че никой няма да гласува за тях“, каза Цветан Цветанов.

Той допълни, че въпреки това страхът от репресии е голям.

Републиканци за България може да бъде алтернатива на сегашното управление. Предстоят ни тежки избори. Важно е всеки един от нас да отиде да гласува.

Председателят на партията благодари на бившите кметове на Благоевград, Сандански и Банско – Атанас Камбитов, Кирил Котев и Георги Икономов, и настоящи координатори на партията, за постигнатите резултати през годините.

„Атанас Камбитов даде много силен импулс за промяната на Благоевград. Вие знаете, че администрацията, с която работеше, беше обърната към хората. Едно от доказателствата за това са санираните блокове в областния център. Искам да благодаря за подкрепата, която получаваше през годините и Кирил Котев, защото доверие се дава на хора, които могат да изпълнят поетите ангажименти“,  каза още Цветан Цветанов. 

Той допълни, че до няколко дни партията ще започне с представянето на секторните политики, които ще бъдат достъпни за хората.

По време на визитата в Благоевградска област, заместник-председателят на партията Павел Вълнев подчерта, че България е изправена пред много сериозен избор и че е време т.нар. „преход“ да бъде преминат.

„Като човек, представител на българите в чужбина, направих няколко срещи с хора зад граница. В тях участваха представители на бизнеса, общественици и творци. Всички те споделят разочарованието си от властта, от това, че нищо не е направено, за да бъдат гарантирани конституционните им права. 2 млн. българи бяха умножени по 0. За тези хора, ще е много трудно да гласуват на изборите“, коментира Павел Вълнев.

Той подчерта, че към днешна дата не се прави нищо и за туристическия бранш, а ресторантьорите и хотелиерите не получават необходимата подкрепа. 

„Туризмът е един от най-засегнатите сектори в момента. Сред нещата, които ще направим, когато влезем в парламента, е да защитим бранша, няма да позволим той да бъде унищожен“, заяви още Вълнев.

Областният координатор на ПП „Републиканци за България“ - Благоевград д-р Атанас Камбитов подчерта, че не се съмнява в успеха на партията на предстоящите парламентарни избори.

„Нашата амбиция е да имаме парламентарно представителство, но това не е самоцел. Истината е, че имаме ясни, дефинирани идеи и визия как те да бъдат постигнати. В момента, при сегашното управление, всичко това липсва.

Г-н Цветанов е човек, който, когато поеме конкретен ангажимент го изпълнява. Казвам го от личен опит. Затова заставам зад него. Нещата, които се направиха в градове като Благоевград, Сандански и Банско, в голямата си част се осъществиха именно благодарение на подкрепата му. Думата при него е закон. Този факт е изключително важен, защото ако погледнем отлива на хора от политиката в този момент, можем да си дадем ясна представа, че същият се дължи именно на това, че не се изпълняват поети ангажименти. Много е лесно да обещаеш нещо, важно е след това го изпълниш.

Ние знаем как да работим и смятам, че сме го доказали. Имаме амбицията ПП „Републиканци за България“ да бъде една от водещите политически сили в нашата област. Защо да нямаме и първия кмет от партията в Благоевград? Знаете, че очакваме ВАС да се произнесе по казуса с настоящия кмет. Нашият ангажимент към избирателите е с един по-широк хоризонт“, коментира д-р Камбитов.

Днес официално бе открит и партийният офис в град Сандански.

Кирил Котев също изрази увереност в успеха на партията на предстоящите избори. „Всеки от нас желае да работи, да се развива. Когато се действа по правилата, нещата се получават“, коментира Котев, който е координатор на Републиканци за България за община Сандански.

По време на обиколката в Благоевградска област беше проведено и учредително събрание в община Разлог, по време на което единодушно беше избран за общински координатор Димитър Кондев.

Кондев е млад човек с активна гражданска позиция, завършил висшето си образование в Германия, женен с две деца. Според него Разлог е град, който заслужава да има избор, а не да бъде управляван години наред само с един подход и по една политическа матрица.

„Винаги съм заявявал, че в управлението на общината, чрез мнения, консултации и конкретна помощ, трябва да се ангажират всички подготвени и образовани хора от града – по проблеми на културата, образованието и цялостното развитие на общината. Кметският екип не е в състояние сам да обхване всички проблеми и да очертае перспективите на общината. За съжаление обаче, тези мои мнения, споделяни и от много уважавани граждани на Разлог, на практика винаги са били пренебрегвани. Нещо повече в последните години дори се правеха опити изцяло да бъдат заглушавани. Затова и се стигна до това мое решение.

Чувствам се подготвен и уверен. И нещо много важно – убеден съм, че ПП „Републиканци за България“ – Разлог ще удовлетвори очакванията на всички, които искат и имат какво да кажат по проблемите на общината.

Ще се борим активно за електронното управление и необходими законодателни промени, които дават възможност за електронно гласуване.

Благодаря за огромното доверието, което ми се оказва и уверявам, че ще работя активно за реализирането на приоритетите на ПП „Републиканци за България“ , за да бъдем незаобиколим фактор на местно и национално ниво“, коментира Димитър Кондев.

Работното посещение продължава и в утрешния ден в останалите общини от областта.

Споделете новината в социалните мрежи:

Свързани новини
ПП „Републиканци за България“ проведе регионална среща в София
ПП „Републиканци за България“ проведе регионална среща в София
18.05.2024 г.
Само с последователност в действията могат да бъдат привлечени гласоподавателите
Прочетете повече
Републиканци за България подаде в ЦИК документи за регистрация за предстоящите парламентарни избори
Републиканци за България подаде в ЦИК документи за регистрация за предстоящите парламентарни избори
23.04.2024 г.
Внесоха ги зам.-председателят Джема Грозданова и административният секретар Виктор Серафимов
Прочетете повече