Д-р Виктор Серафимов: Ще се борим за електронно управление

Д-р Виктор Серафимов: Ще се борим за електронно управление
Евроком
Д-р Виктор Серафимов: Ще се борим за електронно управление
13.10.2020г.

Ще работим за компенсиране на неравностите и на голямата ножица, която се получава между хората с по-ниски и тези с по-големи доходи. Това е един съществен проблем, който стои пред българското общество от много време. Това заяви докторът по международно право Виктор Серафимов от ПП "Републиканци за България".

"Крайно време е проблемът да започне да се решава. Това няма да стане от днес за утре. Това е огромен проблем, който изисква много средства и натрупванв. Но трябва да се започне", допълни той.

"Вчера внесохме преписката за регистрация на ПП "Репуликанци за България" в Софийски градски съд. 17 тома, 5717 члена. Това, което предстои по закон е в рамките на един месец съдът да насрочи открито заседание. Впоследствие в 14-дневен срок трябва да имаме решение.", сподели Серафимов по повод създаването на "Републиканци за България".

Той  е на мнение, че поемането на политическа отговорност е най-естествената част от политическия процес, но е най-слабо застъпена.

"Едно от нещата, за които ще се борим активно е електронното управление. Избирателната активност към днешна дата е шокиращо ниска. Българската диаспора отвъд граница има много пречки пред себе си да упражни активно конституционното си право на глас. Всичко това може да се преодолее при реално, ефективно въвеждане на електронно управление.", категоричен бе юристът.

На въпрос дали новият политически проект наподобява Републиканската партия в САЩ, Серафимов отговори: "Републиканци за България" стъпва на няколко основни идейни постулата, които се взимат от републиканската идея в политически и исторически план. Ние залагаме на евроатлантическите ценности. Всички граждански свободи, освен на хартия, трябва да бъдат и реално гарантирани", завърши той.

Още от интервюто може да видите във видеото:

 

Споделете новината в социалните мрежи:

Свързани новини
Горан Благоев: Тенденцията да няма ляво и дясно води до едни много опасни последици за България
Горан Благоев: Тенденцията да няма ляво и дясно води до едни много опасни последици за България
Радио "Фокус"
01.10.2021 г.
С превръщането на държавата в най-големия социален донор нещата не се оправят, каза още Благоев в интервю за Радио "Фокус"
Прочетете повече
Италиански експерт за "24 часа": Брендо е спечелил поне 100 млн. евро от трафик на 40 т кокаин в Европа
Италиански експерт за
24 часа
11.09.2021 г.
Много важна беше помощта на тогавашния министър Цветан Цветанов, категоричен е Джозепе Джорджино
Прочетете повече