Д-р Виктор Серафимов: Републиканци за България ще бъде в следващия парламент

Д-р Виктор Серафимов: Републиканци за България ще бъде в следващия парламент
Д-р Виктор Серафимов: Републиканци за България ще бъде в следващия парламент
07.10.2020г.

„Ако някой е недоволен от политиката на ГЕРБ, може да се прелее в Републиканци за България, но това не е отмъкване, това са естествени процеси, хората сами взимат тези решения.“ Това заяви в предаването "Преди всички" по БНР един от учредителите на Републиканци за България  и доктор по международно право Виктор Серафимов.

Серафимов поясни, че не само хора от ГЕРБ са в основата на новата формация на Цветан Цветанов.

Никога не е бил партиен член, политическият му опит е малък, но влиза в проекта като експерт.

По думите му е крайно време експертите в тази страна да започнат да участват във взимането на решенията.

Републиканци за България ще бъде парламентарно представена партия в следващия парламент, прогнозира Виктор Серафимов.

Като участник в протестите Серафимов подчерта, че кабинетът трябва да подаде оставка спешно, незабавно“, защото през последната година виждаме работа на тъмно и се взимат решения с дългосрочни последици, които не са обект на консенсус в обществото. 

Относно оставка на главния прокурор Иван Гешев докторът по международно право е на мнение, че няма да се постигнат кой знае какви резултати."Какво ще се случи? Същият Висш съдебен съвет, който го избра, ще си избере един друг Иван Гешев. Ще има подмяна, а не промяна", коментира Серафимов.

Политическата квота във ВСС означава политически решения, а изборът на главен прокурор не трябва да бъде политическо решение, посочи още той.

Републиканци за България няма да бъде лидерска партия и няма да се солидализира само с един човек“, обясни д-р Виктор Серафимов.

Мнението му за Цветанов е, че е емблематична фигура, изключително организиран професионалист, добър експерт, който може да се бори за постигането на определени цели.

Линк към интервюто:

https://bnr.bg/post/101346066/viktor-serafimov

Споделете новината в социалните мрежи:

Свързани новини